Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP-ov ekonomski strateg

'Hrvatskoj trebaju radikalne promjene koje vlada ne stigne provesti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov ekonomski strateg Branko Grčić na savjetovanju SDP-a Slavonije i Baranje u Bukovlju kraj Slavonskoga Broda rekao je kako Hrvatskoj trebaju radikalne promjene koje Vlada Jadranke Kosor nema vremena provesti.

Najavljena osvježenja u Vladi ne mogu probuditi taj prijeko potreban optimizam, a krupni investicijski projekti koji se najavljuju u godinu dana se mogu kvalitetno pripremiti, ali vrlo sam skeptičan kako se mogu i provesti, ocijenio je Grčić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Koje su investicije najpotrebnije Hrvatskoj? Slika nije dostupna Slučaj Spaladium Arene Grčić: Deblokada Konstruktora je dio pokretanja investicijskog vala

Predstavljajući slavonsko baranjskim 'esdepeovcima' gospodarski program stranke Grčić se osvrnuo i na aktualne rasprave oko tečaja zaključujući kako u ovome trenutku treba čuvati stabilnost kune.

Sada bi, kaže Grčić, svako radikalno zadiranje u tečaj, nekakva jednokratna devalvacija, prouzročila čitav niz vrlo izraženih negativnih učinaka, otežala povrat dugova i na posredan način mogla ugroziti i stabilnost banaka i financijskog sustava. Pri tome bi učinak na izvoz s obzirom na njegovu strukturu bio minoran.

Iz podataka koji kazuju kako Hrvatska uvozi 55 posto industrijskih proizvoda, a 45 posto poljoprivrednih Grčić iščitava ogroman potencijal za razvoj. 'Moramo otvarati vlastite pogone i poticati izvoz koji je jedini način da dođemo do novca kako bismo vraćali dugove'.

SDP razrađuje gospodarske okosnice

Poboljšanje efikasnosti države, porezne olakšice za poduzetnike, stvaranje povoljne investicijske klime, industrijska politika, još su neke su od okosnica gospodarskog programa SDP-a koji se, istaknuto je na slavonskom savjetovanju, i dalje razrađuje.

Tihomir Jakovina iz Savjeta za poljoprivredu kaže kako su i u tome sustavu potrebne korijenite promjene, a jedna od ključnih je razbijanje uvozničkog lobija koji koči razvoj hrvatskoga agrara.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene