Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preporučaju Hrvatima odlazak

Hrvatsko veleposlanstvo premješteno u Osaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko veleposlanstvo u Tokiju bit će, povodom aktualnih događaja u Japanu, privremeno izmješteno u Osaku.

Hrvatskim građanima koji se trenutno nalaze u Japanu MVPEI preporuča da napuste zemlju, ukoliko njihov ostanak nije nužan, dodaje se u priopćenju. Hrvatskim građanima koji namjeravaju ostati u Japanu, MVPEI savjetuje da odu u područja u južnom dijelu Japana te da redovito prate izvještaje nadležnih japanskih tijela kao i informacije koje će biti objavljene na stranicama hrvatskog veleposlanstva u Japanu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Stigla reakcija Oglasilo se izraelsko veleposlanstvo: "Nečuvena izjava hrvatskog predsjednika" Slika nije dostupna U Tokio ima oko 40 hrvatskih građana 'Tlo je podrhtavalo, padale su stvari s ormara i slike sa zidova'

>> UŽIVO: TEPCO objavio nove slike, zgrada reaktora br. 4 razorena

U Japanu, teško pogođenom potresom i tsunamijem, trenutačno boravi četrdesetak hrvatskih državljana. MVPEI za njihovo obavještavnje koristi telefonske linije kao i internetsku stranicu hrvatskog veleposlanstva u Tokiju na kojoj se, između ostaloga, nalaze i smjernice za putovanja, budući da je zbog stanja u zemlji ozbiljno poremećen cestovni, zrakoplovni i željeznički promet.

Multinacionalne kompanije počele su evakuirati svoje međunarodno osoblje pošto su u Tokiju i obližnjim područjima zabilježene niske razine radijacije. Privatne zrakoplovne tvrtke preplavljene su zahtjevima za izvanrednim evakuacijskim letovima, što je dovelo do znatnog rasta cijena. (Hina)




 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene