Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osim portirnice i trafostanice, HZZ ima proizvodne hale, gospodarske zgrade, šume i pašnjake. Nekretninu imaju i u Karlovcu. A u općini Štitar kuću, voćnjak, oranice i livadu.


Umjesto da nezaposlenima pronalazi posao ili pomaže u potrazi, Zavod za zapošljavanje ovih dana u velikoj je prodaji svojih nekretnina. I to ne bilo kakvih.

Zavod je, naime, desetljećima bio vlasnik pašnjaka, oranica, livada, ali i trafostanice u Gaženici. A upravo je ona prva na bubnju u potrazi za novim vlasnikom koji je spreman platiti 15, 6 milijuna kuna.

Nekretnina nije korištena već godinama. I u lošem je, derutnom stanju. Zadranima zvuči nevjerojatno da Zavod za zapošljavanje prodaje trafostanicu.

HZZ poručuje kako je u vlasništvo ušao nakon kompliciranog ovršnog postupka.

'Navedeni predmetni slučaj nije izuzetak, te Hrvatski zavod za zapošljavanje ima u vlasništvu još nekretnina koje su stečene na sličan način', poručili su iz HZZ-a.

Vezani članci Radnike uvozimo, a na Zavodu čekaju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Posao traži 190.000 ljudi, a mi uvozimo radnu snagu: "Ne da se ljudima raditi pod svakakvim uvjetima i za svakakve plaće" Slika nije dostupna Ministar Ćorić: Nakon sedam godina broj zaposlenih premašio 1,5 milijuna

'Ono najgore je iza je nas. Hrvatska bi već sljedeće godine mogla izaći iz krize'

Osim portirnice i trafostanice, Zavod u Labinu ima proizvodne hale, gospodarske zgrade, šume i pašnjake. Nekretninu imaju i u Karlovcu. A u općini Štitar kuću, voćnjak, oranice i livadu.

Apsurdnoj priči u kojoj netko tko treba naći radno mjesto, a istovremeno se bavi prodajom oranica, zemljišta, pašnjaka, čak i trafostanica - uskoro bi trebao doći kraj.

Hrvatski zavod za zapošljavanje planira prodati sve što nema veze s njihovom osnovnom djelatnošću, a dobivenim novcem vratili bi propale kredite stare desetljeće i pol.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook