Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osim portirnice i trafostanice, HZZ ima proizvodne hale, gospodarske zgrade, šume i pašnjake. Nekretninu imaju i u Karlovcu. A u općini Štitar kuću, voćnjak, oranice i livadu.


Umjesto da nezaposlenima pronalazi posao ili pomaže u potrazi, Zavod za zapošljavanje ovih dana u velikoj je prodaji svojih nekretnina. I to ne bilo kakvih.

Zavod je, naime, desetljećima bio vlasnik pašnjaka, oranica, livada, ali i trafostanice u Gaženici. A upravo je ona prva na bubnju u potrazi za novim vlasnikom koji je spreman platiti 15, 6 milijuna kuna.

Nekretnina nije korištena već godinama. I u lošem je, derutnom stanju. Zadranima zvuči nevjerojatno da Zavod za zapošljavanje prodaje trafostanicu.

HZZ poručuje kako je u vlasništvo ušao nakon kompliciranog ovršnog postupka.

'Navedeni predmetni slučaj nije izuzetak, te Hrvatski zavod za zapošljavanje ima u vlasništvu još nekretnina koje su stečene na sličan način', poručili su iz HZZ-a.

Vezani članci Priprema za obnovu - Tko će ju provoditi - 4 Zavod nudi posao obnove Petrinje i okolice trajno nezaposlenima: "Bolje da ljudi rade nego da su doma pod stresom“ Ilustracija Krenuli otkazi, stvarale se velike gužve pred Zavodom za zapošljavanje. Uvode se online prijave

'Ono najgore je iza je nas. Hrvatska bi već sljedeće godine mogla izaći iz krize'

Osim portirnice i trafostanice, Zavod u Labinu ima proizvodne hale, gospodarske zgrade, šume i pašnjake. Nekretninu imaju i u Karlovcu. A u općini Štitar kuću, voćnjak, oranice i livadu.

Apsurdnoj priči u kojoj netko tko treba naći radno mjesto, a istovremeno se bavi prodajom oranica, zemljišta, pašnjaka, čak i trafostanica - uskoro bi trebao doći kraj.

Hrvatski zavod za zapošljavanje planira prodati sve što nema veze s njihovom osnovnom djelatnošću, a dobivenim novcem vratili bi propale kredite stare desetljeće i pol.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook