Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez oklijevanja

Herojski čin hrvatskog vojnika: Skočio u vodu za čovjekom u invalidskim kolicima

Slavonski Brod: Splavovi - 5
Slavonski Brod: Splavovi - 5 Foto: DNEVNIK.hr
Vojnik Stjepan Rosnaki skočio je u rijeku Savu i oslobodio unesrećenog muškarca koji je bio vezan u kolicima te ga izvukao iz rijeke.

Pripadnik 3. tenkovske satnije Tenkovske bojne "Kune" Hrvatske kopnene vojske vojnik Stjepan Rosnaki u nedjelju 7. svibnja sudjelovao je u akciji spašavanja na Šetalištu braće Radić u Slavonskom Brodu.

Naime, vojnik Rosnaki je brzom reakcijom, zajedno sa još dvojicom građana, spasio život muškarca koji je bio vezan u kolicima skočivši u rijeku Savu, nakon čega ga je i izvukao iz rijeke.

Pročitajte i ovo Herojski pothvat Muškarcu spašen život Herojska akcija spašavanja: Sekunde su ga dijelile od smrti, ali oni su ga spasili - "Bilo je strašno. Zbilja je pokazao veliku hrabrost"

Ministar obrane Mario Banožić pripadniku "Kuna" zahvalio je na iskazanoj plemenitosti i hrabrosti poručivši kako je ovo još jedan od pokazatelja izvrsnosti i plemenitosti hrvatskih vojnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nina je heroj Mačić spasio obitelj od požara, a onda je otišao u sobu najstarijeg sina...

"Vjerna služba, požrtvovnost i profesionalizam duboko su ukorijenjeni u sve naše vojnikinje i vojnike. Upravo svojim primjerom, vojnik Rosnaki potvrdio je kako se Hrvatska vojska može vrlo brzo i lako prilagoditi novim situacijama te da će biti na raspolaganju svojim građanima kad god je to potrebno", rekao je ministar obrane.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene