Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muškarcu spašen život

Herojska akcija spašavanja: Sekunde su ga dijelile od smrti, ali oni su ga spasili - "Bilo je strašno. Zbilja je pokazao veliku hrabrost"

Aktualno Galerija Domagoj Mikić, novinar Nove TV Domagoj Mikić, novinar Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Mario Mihalić JVP Petrinja Mario Mihalić JVP Petrinja Foto: DNEVNIK.hr Patrik Jukić, PP Petrinja Patrik Jukić, PP Petrinja Foto: DNEVNIK.hr +0 Herojski pothvat Galerija 1/4 >>
Herojska akcija spašavanja u utorak je izvršena u mjestu Gornja Mlinoga, nadomak Petrinje. Ondje je čovjek pao pod frezu, koja mu je samljela nogu, ali mu je zahvaljujući brzoj intervenciji spašen život.

Muškarac je u utorak u mjestu Gornja Mlinoga, nadomak Petrinje, pao pod frezu, koja mu je samljela nogu. Život mu je spašen zahvaljujući brzoj intervenciji policije, vatrogasaca i hitne pomoći.

O akciji spašavanja uživo je u Dnevniku Nove TV izvijestio reporter Domagoj Mikić.

"Prije nekoliko trenutaka čuo sam se s ravnateljem Opće bolnice 'Dr. Ivo Pedišić' u Sisku. Rekao mi je da je čovjek izvan životne opasnosti, ali su mu nažalost morali amputirati nogu. Prava herojska akcija se odvijala. Čovjeka su doslovno sekunde dijelile od sigurne smrti", rekao je.

Pročitajte i ovo Spašavanje planinara Drama u Španjolskoj VIDEO Hrvatski planinar ozlijeđen na Pirinejima: Pao je i kotrljao se 30 metara niz padinu, izvlačili su ga užetima

Mikić je tijekom javljanja o akciji razgovarao s Marijem Mihalićem iz Javne vatrogasne postaje Petrinja.

"Bilo je strašno, gotovo dramatično. Noga se umotala oko freze, a freza je potom prikupila i dio žičane ograde, tako da nismo od nje mogli odvojiti nogu. Zbog toga smo, u koordinaciji s doktoricom, odlučili frezu odvojiti od motokultivatora te je zajedno prenijeti u vozilo hitne pomoći i tako unesrećenog prevesti u bolnicu", rekao je.

"Čovjek je bio jako pribran iako je već u godinama, pa smo cijelo vrijeme komunicirali s njim. Zbilja je pokazao veliku hrabrost, a medicinski tim ga je držao budnim", dodao je.

Pročitajte i ovo Potražni psi - 2 Počinju vježbati već sa sedam tjedana Lavež koji život znači: Pogledajte kako izgleda trening za psa spasioca

Mikić ga je zatim pitao kako su ga, zajedno s frezom, unijeli u vozilo.

"Freza je teška oko 60 kila, pa smo je, zajedno s hitnom, kolega policajac Patrik Jukić i ja pridržavali do bolnice", objasnio je Mihalić.

O ovoj je akciji razgovarao i sa spomenutim policajcem.

"Put je trajao oko pola sata. Udaljenost je oko 30 kilometara, ali vozač nije mogao prebrzo voziti s obzirom na to da se radilo o teškoj frezi koju smo kolega i ja cijelo vrijeme držali. Bilo je poprilično teško. Pred kraj su nam se počele grčiti ruke, ali smo, hvala Bogu, izdržali", rekao je Jukić na kraju javljanja uživo.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene