Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opovrgavaju britanske medije

Tankerska plovidba: Naš brod nije udario u ledenjak, sve je u redu i nastavlja put prema Egiptu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Tankerske plovidbe opovrgnuli su napise britanskih medija o udaru hrvatskog teretnog broda u ledenjak u Sjevernom moru.

'Ne znamo kako je došlo do ove dezinformacije, radi li se o pogrešnoj informaciji Obalne traže ili izvjestitelja BBC-a, no s Molatom i svih 20 članova posade je sve u redu. Oni čekaju privez u luci Sunderland u Ujedinjenom kraljevstvu da bi nakratko presložili teret drvene građe i nastavili put', rekao je predsjednik uprave Tankerske plovidbe Lenko Milin za Zadarski list.

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Iranska vojska zaplijenila teretni brod Eskalacija sukoba? VIDEO Iranski komandosi zauzeli brod povezan s Izraelom, brzo stigao odgovor: ''Snosit će posljedice''

Kako je javio BBC, postojala je mogućnost da je brod 'Molat' tankerske plovidbe iz Zadra udario u ledenjak u Sjevernom moru. Brod je u ponedjeljak napustio luku u švedskom Norrkoppingu te se zaputio prema Aleksandriji, no naišao je na probleme, pišu britanski mediji.

>> Odsukan hrvatski riječni tanker, izbjegnuta katastrofa na Dunavu

'U Norrkopingu su ukrcali 36.152,991 kubnih metara drvene građe za Egipat. Brod je teret nakrcao u skladišta i na palubu. U nevremenu na Sjevernom moru tako nakrcan zapovjednik je zbog oluje po pravilima struke odredio najpoovoljniji kurs da izbjegne jače udare valova. Unatoč izboru povoljnog kursa došlo je do udara 2-3 snažnija vala u ljevu krmenu stranu a zbog čega je na palubi došlo do pomjeranja drvene građe na desno. Usljed toga došlo je do nagnuća broda na bok. Poduzete su propisane mjere, brod je krmljen, balastom se ispravio i zatražio prijam u najbližu sigurnu luku. Upravo pred brtianskom lukom Sunderland čekaju vez kako bi presložili teret i nastavili put. Nikakav ledenjak. Nastavljaju što skorije ka Aleksandriji', dodao je Milin.

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene