Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GOLEM USPJEH

Silvio Mumelaš o senzaciji u Cannesu: "Bili smo jako posvećeni tome što radimo i želji da ispričamo tu priču"

Aktualno Galerija Silvio Mumelaš, glumac Silvio Mumelaš, glumac Foto: DNEVNIK.hr Silvio Mumelaš, Romina Knežić i Petar Pereža Silvio Mumelaš, Romina Knežić i Petar Pereža Foto: DNEVNIK.hr Silvio Mumelaš o uspjehu filma Silvio Mumelaš o uspjehu filma Foto: DNEVNIK.hr +0 Silvio Mumelaš o uspjehu filma Galerija 1/4 >>
Jedan od glavnih glumaca filma koji je osvojio nagradu Cannesa, Silvio Mumelaš, gostovao je u Dnevniku Nove TV.

Gost Dnevnika Nove TV bio je Silvio Mumelaš, jedan od glumaca u filmu "Čovjek koji nije mogao šutjeti" koji je na 77. izdanju Filmskog festivala u Cannesu osvojio Zlatnu palmu za kratkometražni igrani film.

Jedan od glavnih glumaca se osvrnuo na poruku koju film šalje. Naime, riječ je o filmu koji govori o istinitom događaju, ratnom zločinu počinjenom sredinom 1990-ih u Bosni i Hercegovini.

Putnički vlak na liniji Beograd-Bar zaustavljaju paravojne snage u akciji etničkog čišćenja. Dok odvode nevine civile, samo jedan od pet stotina putnika usuđuje im se suprotstaviti.

"Nadam se da će ova pažnja koju je film dobio na ovako svjetskoj razini sada malo probuditi pažnju da ovaj sadržaj koji film nudi postane relevantan i u ovom našem kutku svijeta. Sama tema i izvorište filma dolazi odavde“, rekao je Mumelaš.

Pročitajte i ovo Danko Petrina i Ivana Kopčić Tragedija u blizini Zagreba Glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća o tragediji kod Lučkog: "Postoje indicije o uzroku, ali..."

Zatim je odgovorio na pitanje jesu li očekivali da će publika i stručni žiri tako reagirati na film.

"Cijelo vrijeme dok smo radili na ovom filmu nije bilo puno govora o festivalima ili prezentaciji tog filma nego je film rađen da se nešto u toj filmskoj formi publici ispriča“, rekao je Mumelaš.

Dotaknuo se i rada s redateljem Nebojšom Slijepčevićem. 

"Kad smo radili film, Nebojša je bio jako usredotočen na to da se ta priča ispriča na takav način. Bili smo jako posvećeni tome što radimo, a malo o posljedicama koje bi film mogao izazvati“, rekao je Mumelaš.

Osvrnuo se i na atmosferu na samoj dodjeli nagrada u Cannesu.

"Taj glamur je puno glamurozniji na kameri. Kada ste tamo, primijetite samo gužvu. To je moj doživljaj. Svejedno je lijepo da tako jedan gradić veličine Zadra postane gotovo dvostruko veći po broju stanovnika u dva tjedna“, rekao je Mumelaš.

Pročitajte i ovo Qatar Airways - 4 LET ZA DUBLIN Dvanaest ozlijeđenih zbog turbulencije na letu Qatar Airwaysa

Na kraju je spomenuo i svoje planove u sljedećih nekoliko mjeseci. 

"Moj plan je sada dovršiti sezonu u kazalištu Trešnja u Zagrebu gdje radim, odigrati još neke predstave koje su na repertoaru. Zatim se polako malo odmoriti i pripremiti za novu kazališnu sezonu“, rekao je Mumelaš. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene