Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u blizini Zagreba

Glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća o tragediji kod Lučkog: "Postoje indicije o uzroku, ali..."

Danko Petrina i Ivana Kopčić
Danko Petrina i Ivana Kopčić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Danko Petrina i Ivana Kopčić Danko Petrina i Ivana Kopčić Foto: DNEVNIK.hr Danko Petrina, agencija za istraživanje nesreća Danko Petrina, agencija za istraživanje nesreća Foto: DNEVNIK.hr Danko Petrina o uzroku pada aviona Danko Petrina o uzroku pada aviona Foto: DNEVNIK.hr +0 Danko Petrina o uzroku pada aviona Galerija 1/4 >>
Glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća komentirao je nesreću u kojoj je jedna osoba poginula.

Danko Petrin, glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća, komentirao je nesreću koja se u subotu dogodila u blizini aerodroma Lučko u kojoj je jedna osoba poginula, a četiri su ozlijeđene.

"Napravljen je očevid na mjestu nesreće. Bio je nastavljen u noći na nedjelju i u nedjelju ujutro. Sad je to gotovo. Sada slijedi prikupljanje informacija, dokumentacije, izjave ljudi koji su na bilo koji način bili povezani s nesrećom. Slijedi i prikupljanje informacija od stranih organizacija jer zrakoplov je mađarski, vlasnici su Mađari", rekao je u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Ivanom Kopčić.

"Nakon svega toga objavljujemo završno izvješće koji je javni dokument. U njemu nema imena i prezimena jer to tako nije propisano. Nije svrha da se nekoga optuži, nego da se nađe uzrok kako se takve situacije na bi ponavljale", dodao je te napomenuo da će to trajati par mjeseci.

Pročitajte i ovo Prosvjed protiv masovnog turizma u Španjolskoj - 2 masovni turizam Najveći otok u Španjolskoj i popularna destinacija buni se zbog turista: "Kupnja nekretnina je nemoguća misija"

Što se tiče odgovornosti za nesreću, Petrin je otkrio da postoje indicije "ali ne bih nagađao" te odgovorio na pitanje o tome kako će se zrakoplov izvući iz šume.

"To još nije utvrđeno. Bit će potrebno raščistiti šumu da se ta olupina uopće može pomaknuti", rekao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Indeks zdravlja žena U izvanrednom stanju: Njihovo zdravlje sustav kao da ne prepoznaje, a toliko mogu koristiti društvu i gospodarstvu

Nesreće poput ove, istaknuo je, već su se događale.

"Radi se o manjem avionu i takvih nesreća ima u Hrvatskoj ima dosta. Mogu reći da kod nas ne padaju veliki avioni, nadam se ni da neće. S vremena na vrijeme se događaju takve nesreće", zaključio je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene