Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Digitalne karte minski sunjivih područja

Hrvatski centar za razminiravanje dobio internet portal

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskome centru za razminiravanje u Sisku danas je na prigodnoj svečanosti otvoren novi i u svijetu jedinstveni internetski portal minsko-informacijskog sustava MIsportal na web adresi http://misportal.hcr, s digitalnim kartama minski sumnjivih područja u Republici Hrvatskoj, čiju je izradu darovnicom financirala Kraljevina Norveška, a izradila ga je hrvatska tvrtka 'Geofoto' d.o.o. iz Zagreba.

Novi portal otvorio je veleposlanik Kraljevine Norveške Terje Hauge, koji je najavio da će norveška Vlada i dalje pomagati u razminiravanju Hrvatske, sve dok se sasvim ne očisti od mina.

Pročitajte i ovo Nesreća u Sisku - 3 Žena poginula na mjestu Poznati detalji stravične nesreće u Sisku: "Auto je totalka, čak je motor ispao" Roman Rosavec Zlouporaba položaja HDZ-ov dožupan prijatelju nabrijao Audi na račun Županije: U zatvor neće, radit će za opće dobro

Na dosadašnjoj nesebičnoj i vrlo velikoj pomoći u razminiravanju Hrvatske zahvalio je ravnatelj HCR-a Oto Jungwirth, koji je istaknuo da je norveška Vlada od 1998. godine 'za jačanje kapaciteta i opreme, razminiravanje, edukaciju i pomoć minskim žrtvama darovala 17 milijuna eura'.

U ime hrvatske Vlade norveškoj Vladi zahvalio je državni tajnik Ministarstva unutarnjih poslova Ivo Bačić, koji je ujedno čestitao HCR-u na uvođenju jedinstvene internetske stranice u svijetu ističući da je to doprinos smanjenju opasnosti od mina i žrtava u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj, kako je rečeno, minski je sumnjivo 954,5 kilometara četvornih na području 111 gradova i općina u 12 hrvatskih županija, a obilježeno je s 15 tisuća oznaka minske opasnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene