Žestoka kritika na račun Vlade stiže iz Hrvatske udruge poslodavaca.

Galerija


Poručuju da su nove porezne promjene ministra financija neučinkovite i da neće riješiti probleme poduzetnika, pa traže odmah veće porezno rasterećenje.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade Premijer na sjednici Vlade otkrio kad nove mjere stupaju na snagu i koliko će trajati: ''Cilj je smanjiti širenje zaraze i broj preminulih'' Mađarski premijer Viktor Orban Sasvim neobičan sukob: Mađarska napala omiljenog glumca jer je kritizirao Orbana i nazvao ga "primjerom mržnje i bijesa u svijetu"

Ne mogu čekati jer im hitno treba kako bi mogli povećati primanja radnicima koji bježe u inozemstvo. Ističu da je situacija s nedostakom radnika toliko dramatična pa je uspoređuju s elementarnom nepogodom.

"Porezne promjene zakona su toliko male i toliko neučinkovite da neće riješiti onaj glavni problem o kojem godinama pričamo pitanje troška poslovanja", rekao je Davor Majetić, glavni direktor HUP-a.

"Ne možemo više izdržati koncept šest mjeseci analiziramo, šest mjeseci sintetiziramo, a onda se šest mjeseci dogovaramo jesu li odluke politički oportune", poručio je Franjo Turek, HUP-Udruga metalne industrije.

Oporba podržava poslodavce

Poslodavcima iz Sabora stiže potpora oporbe. Iz Mosta također tvrde da novo porezno rasterećenje nije dovoljno jer tržište zahtijeva još manje nameta. I iz SDP-a poručuju da nove porezne promjene nisu ozbiljna reforma i neće dovesti do rasta plaća.

"I dalje ne vidimo to rasterećenje koje poduzetnici, odnosno samo tržište traži, dakle potrebno je više rasteretiti poduzetnike i osloboditi tržište od politike", rekla je Ivana Ninčević-Lesandrić iz Mosta.

"Plaće rastu samo za menadžere, članove uprava, znači neka vrsta superhik reforme", poručio je SDP-ov Branko Grčić.