Hrvatska u nedjelju, 30. svibnja slavi Dan državnosti! U subotu navečer održana je svečanost u Hrvatskom narodnom kazalištu na koju su pristigli brojni godti.

Galerija


Povodom Dana državnosti u HNK-u održan je koncert djela hrvatskih skladatelja, na kojem su se čitali tekstovi i pjesme hrvatskih autora.

Među gostima su i premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša i mnogi drugi. Predsjednik Zoran Milanović na svečanost ipak neće doći, potvrdili su iz njegovog Ureda.

Državni vrh slaže se u jednom - ovo je svečani događaj koji se mora dostojno obilježiti te vjeruju da je pred Hrvatskom svjetla budućnost.

''Drago mi je da ćemo se prisjetiti trenutaka konstituiranja prvog Hrvatskog sabora prije 31 godinu. Događaja koji u cijelom hrvatskom narodu sigurno označava jednu veliku emociju, ostvarenje jednog, zaista, velikoga sna i demokracije i početka stvaranja Hrvatske države. Nakon toga su uslijedile brojne druge važne odluke o samostalnosti, neovisnosti i konačnici dovelo se do međunarodnog priznanja'', rekao je Plenković koji će, doznajemo, u lipnju uzvratiti poziv i sudjelovati u obilježavanju Dana državnosti Republike Slovenije. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr