Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u nedjelju navečer na Twitteru je objavio kako Hrvatska na 48 sati ukida letove iz Velike Britanije.


"S obzirom na nova saznanja o bržem intenzitetu širenja #COVID19 u Ujedinjenoj Kraljevini, Hrvatska će iz mjere opreza privremeno obustaviti putnički zračni promet iz Velike Britanije na 48 sati, dok se ne preciziraju informacije o mogućem novom soju virusa. Prioritet je zaštita zdravlja građana", objavio je premijer.

 

 

Ranije su to učinile Njemačka, Francuska, Nizozemska, Belgija i Italija.

Cijepljenje u Ujedinjenom Kraljevstvu Zabrinjavajuće upozorenje britanskog ministra zdravstva: "Nažalost, novi soj koronavirusa je izvan kontrole"

Boris Johnson Velika Britanija donijela niz strožih mjera: Zatvaraju se sve trgovine neophodne za život

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pozvala je svoje članove u Europi da "pojačaju kontrolu" zbog novog soja koronavirusa koji kruži Velikom Britanijom, rekao je u nedjelju njezin europski ogranak za AFP.

Na svjetskoj razini WHO preporučuje "svim zemljama da, ako je moguće, povećaju svoje kapacitete sekvenciranja virusa Sars-Cov-2 i da razmjenjuju podatke na međunarodnoj razini, napose ako se otkriju iste problematične mutacije".