U Londonu se dogovara, pregovara, razgledava.


U Londonu je počeo svjetski turistički sajam, jedan od najvećih i najutjecajnijih.

Vezani članci Šime Vičević iz Londona prati turističku utrku za 2019. godinu (Foto: Dnevnik.hr) Natjecanje se zaoštrava: Za vratom nam opet pušu nekadašnji konkurenti, a za Hrvatsku imaju jednu veliku zamjerku Ministar turizma Gari Cappelli i Šime Vičević (Foto: Dnevnik.hr) Svjetski sajam turizma: Provjerili smo kako se Hrvatska bori za britanske goste

Među 200 zemalja predstavlja se i Hrvatska, koja je po rastu ove godine među 3 najuspješnije zemlje. I prve najave za iduću sezonu su obećavajuće.

Puna života, Hrvatska i ove godine u Londonu plijeni pozornost i privlači posjetitelje za iduće ljeto.Tamo se dogovara, pregovara, razgledava. Prepoznatljivi štand ove je godine još veći i već prvog dana odlično posjećen. Hrvatska je u samom vrhu.

Konkurencija je sve jača. Dok je hrvatski štand usredotočen na vizulni dojam, Grci su donijeli cijelu tržnicu. Najveći ovogodišnji turistički gubitnici, Turci, goste privlače kavom, a izlagače obukli u tradiconalnu obuću i ponudili hranu.

Britanske goste žele baš svi ugostiti iz razloga što putuju dugo, od travnja do listopada i dobri su potrošači. Ali dobrog potrošača i gosta treba znati privući. Londonski sajam jedna je od najboljih prilika.

Više o tome kako to uspjeva Hrvatskoj, pogledajte u video prilogu.