Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon sinoćnjeg priloga Dnevnika Nove TV o siromaštvu u Baranji i o obiteljima Šekutor i Klasić Hrvatska je ponovno pokazala veliko srce. Građani iz svih krajeva zovu i nude pomoć siromašnim obiteljima. Hrana, odjeća, pa čak i drva za ogrjev, već danas stižu u njihove domove.


Od jutra telefon obitelji Klasić iz Kneževa ne prestaje zvoniti. Ista slika i kod obitelji Šekutor iz Darde. Zovu ljudi iz svih hrvatskih krajeva i nude pomoć.

Vezani članci Slika nije dostupna SVE VIŠE NEZADOVOLJNIH Načelnik siromašne slavonske općine mještanima uvodi posebne poreze Slika nije dostupna Mosul pod punom opsadom, obitelji u potrazi za hranom

Iako mnogi i sami krpaju kraj s krajem, hrvatski građani nisu ostali ravnodušni. 'Mnoge žene su rekle da imaju djecu kao i ja. Ista dob njihova. Tako da su me pitale koje brojeve nose pa će djeci poslati cipelice', rekla je Danijela Klasić.

Iznošena dječja obuća i odjeća, prazni hladnjaci, nedostatak drva za ogrjev. Građani su reagirali.

'Nama roditelji ne mogu kupiti ništa, tako da je teško'

Na kućni prag Šekutorovih stigla su drva. 'Jedno 4 prostorna metra koji će pomoći da prođe, ajmo reć do neke sredine prvog mjeseca', kaže poduzetnik Boris Pintarić koji je drva donirao.

Zahvaljujući dobrim ljudima, bit će ovo i topao i radostan Božić za Josipa i Antuna. I u očima Ane, Marka i Ivane- bit će malo više radosti. Na blagdanskom stolu naći će se i nešto drugo, a ne samo krumpir kojega jedu svaki dan.

Za sreću ovim skromnim obiteljima nije potrebno mnogo.

Oni koji žele financijski pomoći ovim obiteljima, to mogu učiniti dostavom pomoći na njihovu kućnu adresu ili putem računa u banci. Obitelji se unaprijed svima zahvaljuju.

Obitelj Šekutor

Adresa: A.G.MATOŠA 2, DARDA

Privredna banka Zagreb

IBAN: HR4723400093110878817

Obitelj Klasić

Adresa: GRANIČARSKA 7, KNEŽEVO

Privredna banka Zagreb

IBAN: HR4323400093110613691

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook