Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje nije blistavo

Hrvatska još nema energetsku strategiju: Ministar joj se nada do 2018., a bivši mu ministar poručuje da ju ne traži po novinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Energetika je bila tema drugog dana ekonomskog skupa u Opatiji. Na konferenciji je sudjelovao ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić koji je istaknuo da Hrvatska još uvijek nema energetsku strategiju.

Ministar Ćorić naveo je kako stanje, kada je energetika u pitanju, nije blistavo jer ovisimo o uvozu električne energije i sirove nafte, a ne koristimo vlastite obnovljive izvore energije.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić BURNA SJEDNICA Komentar Hrvoja Krešića: "Svjedočenje Mayera nije ni približno isto kao ono Kovačevića. To vladajuće dovodi u nezgodnu poziciju" Slika nije dostupna Afera koja trese Hrvatsku Vanđelić progovorio o Ini, tvrdi da je Ćorić sve znao: "Poslao sam svima mail. Godišnje gubimo 200 milijuna eura, očito postoji problem..."

"Buduća energetska strategija, nadamo joj se do 2018. godine, pokazat će i neke detalje ključnih smjerova koje sam naglasio i vjerujem da 2030. možemo dočekati u potpuno izmijenjenoj slici sa, kao što sam rekao, puno manjim udjelom uvoza, što je naš cilj", pojasnio je ministar.

"Ako nemate energetsku politiku, nemate ni politiku. Ja se nadam da će doći do pomaka i da će ova Vlada donijeti energetsku politiku, a preko toga da će se voditi i gospodarska politika", kaže direktor JANAF-a Dragan Kovačević.

Bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak smatra da se treba ostaviti novina i odlučivanja na temelju pročitanog, već da strategiju treba donijeti.

"Potpuni apsurdi događaju se u RH zato što nema energetske strategije. Ministar je u pravu i treba ju donijeti, a ne svi čitati novine i odlučivati po tome", ističe Vrdoljak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene