Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pošast kocke

Hrvatska ima četiri puta više kladionica nego Britanija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska ima četiri puta više kladionica nego Ujedinjeno Kraljevstvo, zapanjujući je to podatak jedne inozemne konzultantske tvrtke. Na milijun stanovnika imamo 560 kladionica. I dok neki tvrde da kockarska tržišta cvjetaju, vlasnici kažu nije kao prije, i nas je pogodila recesija.

Hrvoje i Damir za sebe kažu da nisu strastveni kladioničari. Ne ulažu mnogo, a najveći dobitak bio im je tisuću kuna. No u slobodno vrijeme i ako su dobri parovi vole testirati sreću. 'Nama je zabava. Čim ti daješ veće uloge, više nije zabava. Svi to koji igraju po 10, 20 kuna, to je samo zabava', objašnjava Hrvoje

Pročitajte i ovo PR Sportsko klađenje Savjeti i preporuke za sportske kladionice u Hrvatskoj Slika nije dostupna Raste broj ovisih o kocki Žene srednjih godina sve ovisnije o tomboli

Deset po deset i ulozi se lako pretvore u ovisnost. U Hrvatskoj kladionice vire iza svakog ćoška, ima ih više nego ljekarni. Na milijun stanovnika čak 560. Četiri puta više nego u Velikoj Britaniji. 'Ljudi bi trebali stvari malo staviti na papir i probat pobrojati koliko ulažu, a koliko dobivaju. Nekad nisu svjesni tog svog gubitka', smatra sociolog Igor Filjadić.

Ista stvar je i s automat klubovima. Trešnje, limuni ili jabuke - strastvenim kockarima nije ni važno. Bitno da se okreće i adrenalin raste. Nikola nije ovisnik. U klub dolazi ponekad. 'To je zadovoljstvo i opušta me. Nije mi cilj da dobijem, ali dobio sam po 500, 1000, 2000 kuna. Ali ne potrošim sve to, nisam izraziti kockar', dodaje Nikola.

Iako automat klubova i kladionica nikad nije bilo više, vlasnici su nezadovoljni. 'Prva tri mjeseca ove godine u odnosu na prva tri mjeseca prošle, možemo reći da je definitivno došlo do pada', voditeljica marketinga automat kluba Ana Jazić.

Statistike im za sad idu u prilog. I dalje je više isplata nego uplata. Stručnjaci upozoravaju - pazite da ne pretjerate. Dobitak je lijep, ali rulet je ipak okrugao.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene