Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijedlog iz Pariza

Hrvatska i Srbija bi mogle ruku pod ruku poput Francuske i Njemačke?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski ministar za europske poslove Thierry Repentin predložio je prilikom današnjeg posjeta Zagrebu da Hrvatska i Srbija pokrenu suradnju sličnu onoj koju su nakon Drugog svjetskog rata pokrenule Francuska i Njemačka.

Francuski ministar za europske poslove Thierry Repentin pozvao je u ponedjeljak u Zagrebu Hrvatsku i Srbiju da slijede francusko-njemački model pomirbe.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Prosvjed srpske oporbe zbog rezultata izbora u Srbiji - 11 Poseban dan Prvi veliki poraz Vučića nakon 10 godina: Beograd ide na nove izbore

>> Pariz i Berlin kreću u borbu protiv nezaposlenosti mladih! Evo što su naumili!

Repentin boravi u posjetu Hrvatskoj zajedno s njemačkim kolegom Michaelom Linkom. "Našim zajedničkim posjetom željeli smo pokazati simboličnu snagu dviju zemalja koje su u prošlosti ratovale, a koje danas rade ruku pod ruku", rekao je za agenciju France presse ministar Repentin nakon što je s Linkom posjetio zajedničku francusko-njemačku školu u hrvatskom glavnom gradu.

"Mislim da Hrvatska možda može igrati identičnu ulogu na Balkanu... primjerice sa Srbijom, kako bi definitivno vratili mir u regiju koju su razdirali ratovi u bliskoj prošlosti", dodao je Repentin.

Ove je godine obilježeno 50 godina od potpisivanja Elizejskog ugovora kojim su de francuski general Charles de Gaulle i njemački kancelar Konrad Adenauer udarili temelje pomirenja dviju zemalja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene