Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove mjere

Pariz i Berlin kreću u borbu protiv nezaposlenosti mladih! Evo što su naumili!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pariz i Berlin žele krajem mjeseca predstaviti zajednički plan za borbu protiv nezaposlenosti mladih koja se širi Europom, izvješćuje u ponedjeljak njemački dnevnik Rheinische Post.

Zajednička inicijativa francuskog ministra rada Michela Sapina i njegove njemačke kolegice Ursule von der Leyen, nazvana 'New Deal for Europe' prema 'New Dealu' iz 1933. američkog predsjednika Franklina Delanoa Roosevelta, trebala bi se predstaviti na konferenciji u Parizu 28. svibnja u organizaciji njemačko-američkog ulagatelja Nicolasa Berggruena, piše dnevnik.

Pročitajte i ovo Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim Pronađeni ostaci nestalog dječaka je li ubijen? Novi detalji u slučaju pronalaska malenog Emilea: "Nikada ne bi otišao sam na mjesto gdje su ga pronašli"

>> Nikad viša stopa nezaposlenosti u eurozoni

Ministri financija Pierre Moscovici i Wolfgang Schauble 'također će sudjelovati', piše dnevnik koji se oslanja na 'izvore bliske vladama i organizatorima konferencije'.

Planom koji supotpisuju 'velika poduzeća', po Rheinische Postu, predviđa se da Europska investicijska banka odobri kredite 'u razini nekoliko milijardi' poduzećima koja bi se obvezala zaposliti ili osposobljavati mlade.

EU se već složio odobriti šest milijardi eura do 2020. borbi protiv nezaposlenosti mladih, pošasti koja pogađa svakog drugog Španjolca, primjerice.

Svota bi poslužila Europskoj investicijskoj banci kao jamstvo, koja bi onda mogla dati dati deset puta više, tj. 60 milijardi eura, uključenim poduzećima. Bankom predsjedava nekadašnji njemački državni tajnik Werner Hoyer. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene