Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tunelu nema kraja

Hrvatska i četvrtu godinu zaredom u recesiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema procjenama iz novog broja Croatian Economic Outlook Quarterlyja hrvatsko je gospodarstvo ponovno ušlo u recesiju.

"U četvrtom je tromjesečju prošle godine hrvatsko gospodarstvo zabilježilo međugodišnji pad BDP-a od 0,4 posto. Kako raspoloživi podaci za prvo tromjesečje 2012. ukazuju na dodatno usporavanje aktivnosti, čini se da je hrvatsko gospodarstvo ponovno ušlo u recesiju", stoji u njihovom priopćenju, koje prenosi Ekonomski institut.

Pročitajte i ovo Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka? Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako"

Ekonomski institut u Zagrebu je na osnovu toga revidirao svoju raniju prognozu kretanja BDP-a te sada procjenjuje da će se BDP u 2012. godini smanjiti za oko 1,0 posto.

"Nešto povoljnija kretanja u zemljama eurozone i prvi efekti poduzetih reformi u domaćem gospodarstvu trebali bi omogućiti blagi oporavak u 2013. uz rast BDP-a od 1,2 posto. Uz ove su prognoze povezane značajne neizvjesnosti zbog kojih postoji mogućnost ostvarivanja pesimističnijih scenarija u pogledu rasta i oporavka gospodarstva", piše nadalje u priopćenju Croatian Economic Outlook Quarterlyja.

"Neizvjesnosti se odnose na brzinu provođenja strukturnih reformi te posebno na ostvarenje planirane fiskalne konsolidacije. I dalje su prisutni rizici povezani uz stabilnost ekonomija eurozone koji bi mogli utjecati i na stabilnost hrvatskog gospodarstva", zaključak je priopćenja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene