Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Hrvatska bi trebala biti dobrohotnija prema Sloveniji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner sjeveroistočne talijanske pokrajine Friuli Giulie Riccardo Illy izjavio je za ljubljanski tjednik 'Mag' da bi Hrvatska kao država s više obale trebala biti dobrohotnija prema Sloveniji.

'Granično pitanje na moru između Slovenije i Hrvatske postoji već dulje vrijeme, a po mojem mišljenju dobrohotnije bi stajalište trebala zauzeti veća država, ona koja ima dužu obalu. Dogovor nije uspio jer je na hrvatskoj strani prevladala neprilagodljivost i izostala je ta dobrohotnost o kojoj govorim', rekao je u razgovoru za tjednik 'Mag' guverner pokrajine Friuli Giulie i negdašnji tršćanski gradonačelnik.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Manji broj ilegalnih prijelaza Božinović najavio kupnju skupocjenih helikoptera: "Smanjit ćemo pritisak na Hrvatsku granicu i EU" Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH kod Karlovca Ministar Božinović u centru za registraciju migranata: "Naglasak je na hvatanju krijumčara"

Illy je izrazio očekivanje da će problem sa ZERP-om biti riješen. 

'Razumijem želju Hrvatske da zaštiti Jadransko more, no to žele i Italija i Slovenija. Način na koji je to Hrvatska učinila nije bio pravilan jer privilegira samo Hrvatsku', rekao je Illy te se zauzeo za zajedničku zaštitu mora svih država u jadranskom bazenu, kako 'ni jedna od njih ne bi bila oštećena'.

'Tako bi se mogli stvoriti i uvjeti za rješenje pitanja granice na
moru između Slovenije i Hrvatske', rekao je Illy.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene