Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponuda Hrvatskih pošta

Hrvati više neće čekati u redu samo zbog plaćanja računa i pošte!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako se na izvoz zlata ne plaća porez, on se povećao za deset puta, a otkupljivačnice zlata niču kao gljive poslije kiše. Uskoro će uslugu otkupa zlata nuditi i jedna državna tvrtka.

Osim reda za poštanske usluge, uskoro će se 'čekati' i za otkup zlata. Nova usluga iz Hrvatskih pošta. 'Specijalno su educirani naši djelatnici za to, i bit će specijalno opremljeni, imat će i vagu i sve potrebne elemente', kazala je Jo Kempen, glasnogovornica Hrvatske pošte.

Pročitajte i ovo Zlatna poluga I banke ulažu Zlato nikad nije bilo skuplje, a cijena će mu još porasti. I ne, to nije dobra vijest Slika nije dostupna Dobre vijesti Hrvatska bilježi porast izvoza u 2012. godini!

Nova usluga u poslovanju prilagodba je tržištu. 'Prvenstveno to vam je trend gospodarskog okruženja, popularno nazvanog recesija, mi uvijek moramo tražiti neke nove izvore prihoda', kaže Kempen.

Do prihoda pokušavaju i oni koji zlato prodaju. Za jedne obiteljsko blago, za druge mrtvi kapital. No, za gram zlata otkupljivači nude i do 300 kuna. 'Ljudi najčešće donose stari oštećeni nakit koji doma ničemu ne služi i iskoriste to za nekakve pametnije stvari', kaže Tomislav Šantalab, voditelj otkupnih stanica zlata.

>> Nakon više od pola godine pala cijena zlata

Uz cjenkanje, cijena ovisi i o količini i čistoći zlata. 'Imamo set kiselina s kojima provjerimo čistoću i taj postupak je besplatan', kazao je Šantalab. Nakon prodaje, većina zlata završi u izvozu. U prvih šest mjeseci ove godine izvezli smo zlata u vrijednosti gotovo 109 milijuna dolara. Deset puta više nego u prvih 6 mjeseci 2011. godine.

Razlog zbog kojeg se izvoz zlata udeseterostručio najprije treba tražiti u krizi koja je pogodila građane, ali i u činjenici da se na izvoz zlata ne plaća porez. Pa čak ni PDV. Zarada na jednoj polugi procjenjuje se može biti i do 8 i pol tisuća eura.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene