Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 220.000 na 15.000

'Hrvati se iskorjenjuju iz Republike Srpske'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Banjolučki biskup Franjo Komarica upozorio je tijekom zasjedanja Biskupske konferencije BiH u Banjoj Luci da vlasti Republike Srpske i dio međunarodne zajednice iskorjenjuju Hrvate katolike u tome entitetu, prenosi KTA.

Komarica je, kako ga prenosi Katolička tiskovna agencija u BiH, na zasjedanju Biskupske konferencije, koje je počelo u ponedjeljak, a završava u srijedu, istaknuo da u RS-u nedostaje ‘političke volje i potrebne materijalne i pravne pomoći za iole znatniji povratak i ostanak povratnika katolika u svoje rodno mjesto’.

Pročitajte i ovo Policija u Dublinu - 1 Drugi napadnuti se vraća Za obitelj mladića ubijenog u Dublinu pokrenuli humanitarnu akciju, odaziv je velik Slika nije dostupna Stvaranje uvjeta za useljenje RS najavila pojačana ulaganja u povratak izbjeglih Hrvata

‘Sve više se, na žalost, obistinjuju naše mnogo puta izražene bojazni da se s ovoga područja želi iskorijeniti katoličko stanovništvo uz odobrenje domaće i međunarodne javnosti. Ne možemo, radi istine i pravde, protiv takva zločina ne dići i ovaj put svoj odlučan glas’, rekao je Komarica. Od prijeratnih 220.000 Hrvata na području Republike Srpske danas ih živi tek oko 15.000. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene