Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dan hrvatske ratne mornarice i 18. obljetnica njezina osnutka svečano je proslavljena u riječkoj luci.


Uz svečano postrojavanje i 12 vojnih brodova privezanih u luci, zapovjednik ratne mornarice, kontraadmiral Ante Urlić istaknuo je važnost mornarice u zaštiti Jadranskog mora. Uz 2 nedavno kupljena, Urlić je najavio i gradnju 10 novih brodova. Hrvatska ratna mornarica sudjeluje u šest međunarodnih misija.

Vezani članci Požar na topovnjači Vukovar (Foto: Pixsell,Dusko Jaramaz) - 1 Ugašen požar na raketnoj topovnjači Vukovar: Član posade i dvojica djelatnika u bolnici zbog udisanja dima Topovnjača Vukovar Hrvatske ratne mornarice vratila se s vojne vježbe Sea guardian (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Raketna topovnjača "Vukovar" vratila se iz misije NATO-a: "Pridonijeli ste ugledu Hrvatske ratne mornarice"

'Posebno pozdravljam sve pripadnike oružanih snaga i hrvatske ratne mornarice, koji se nalaze u međunarodnim vojnim misijama i operacijama diljem svijeta, čije angažiranje doprinosi uspostavljanju svjetskog mira i stabilnosti', poručio je kontraadmiral Ante Urlić, zapovjednik HRM-a. 'Mi možemo reći da smo zahvalni svima onima koji su proveli dio svog vremena u osnivanju hrvatske ratne mornarice, koji su doprinijeli razvoju mornarice', nadovezao se general pukovnik Slavko Barić, iz Glavnog stožera Oružanih snaga RH.