Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hoto grupa izvijestila je da je, u skladu s dobivenim dozvolama, danas počela s uklanjanjem dvorišnog dijela bivše "Tiskare" te radovima postavljanja koridora i organizacije gradilišta.


U priopćenju se ističe da je Hoto grupa "sve svoje dosadašnje projekte započela, provela i dovršila isključivo na temelju odgovarajućih dozvola", te će tako "postupati i u realizaciji Projekta "Cvjetni prolaz".

Vezani članci Slika nije dostupna Ukinuta blokada: Radovi u Varšavskoj odvijaju se nesmetano Slika nije dostupna 'Bez referenduma vlast će imati masovnu konfrontaciju s građanima'

Izrazili su uvjerenje da će "vladavina prava, zaštita zakonom stečene imovine i Ustavom zajamčena sloboda poduzetništva i u ovom slučaju prevladati u odnosu na revolucionarne metode i zakon ulice".

Napominje se da "zbog organiziranog provođenja medijske hajke protiv njega", Tomo Horvatinčić i nadalje ustraje u svojoj namjeri povlačenja iz realizacije projekta "Cvjetni prolaz", a "kada se za to ostvare sve planirane pretpostavke" izvijestit će javnost o svom konačnom povlačenju iz realizacije tog projekta.

Ističe se da su radovi počeli sukladno dozvoli zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, koja je postala konačna nakon što je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva 25. srpnja odbilo sve podnijete žalbe u tom postupku.

Prije desetak dana Inicijativa Pravo na grad i Zelena akcija izvijestili su da Hoto grupa namjerava 1. kolovoza započeti s rušenjem zgrade tiskare u dvorištu Preradovićevog trga 6. bez potrebnih lokacijskih i građevinskih dozvola, te da je "najava Tomislava Horvatinčića kako odustaje od projekta bila obično zavaravanje javnosti".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju