Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poznati splitski Hotel Marjan koji je prije pet godina kupio Željko Kerum, danas je ušao u sastav hotelskog lanca Hilton što znači poslovanje po njihovim visokim kriterijima.


Hotel Marjan i hotel Lav nekada su bili sinonim za splitski luksuz. U ratnim godinama 90-tih i jedan i drugi su doživjeli potpunu propast. Lav se oporavio i stao uz lanac Le Meridien. Prije pet godina Kerum je kupio Marjan na dražbi. 'Uvijek mi je bio san da postane Hilton jer to je firma koja ima 2500 hotela u svijetu', rekao je Kerum.

Vezani članci Budva, ilustracija Prijavljivali tegobe gdje su stigli: U Crnoj Gori masovno trovanje hranom, stradali i Hrvati Lisice, ilustracija Australka živjela u zagrebačkom hotelu mjesec dana pa pobjegla: Dužna im gotovo 20 tisuća kuna

Hotel je danas razgledao i ministar turizma Bajs. O mogućem odlasku sa dužnosti nakon sezone nije želio. Još ima volje za iznošenje vizija. 'Split vidim kao centar kongresnog turizma, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu', dodao je Bajs.

Iako neki tvrde kako veliki hotelski lanci zapravo samo prodaju svoje ime i tako ubiru dobar postotak zarade hotela, ime Hilton dobro zvuči u turističkoj ponudi grada. A hotel će se zvati - Hilton Marjan Split. U ime Hiltona naravno nije stigla Paris nego tek potpredsjednik za razvoj Hiltona u srednjoj i istočnoj Europi. Pun lijepih riječi o Splitu. 'To je najjači grad od Slovenije do Tirane, osim toga iznimne ljepote i povijesti', izjavio je Ulrich Widmer.

No, čini se da se i predstavnik Hiltona užasava turističke sezone koja slijedi. Naime , Hilton Marjan još se obnavlja, pa neće otvoriti ovo ljeto. 'Meni je zapravo drago što će biti zatvoren ovo ljeto jer će to biti prilično gadno vrijeme', dodao je Widmer.

Kerum tvrdi kako ga je čitav projekt hotela Marjan koštao milijardu kuna. Ističe da će zaposliti 400 radnika. Prosječna soba će izgleda koštati oko 1500 kuna za jednu noć. Bit će više od 300 soba, od toga dio luksuznih apartmana, a na vrhu predsjednički. Baš se pitamo tko će u njemu prvi prespavati.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju