Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neriješeni imovinsko-pravni odnosi

'Horvatinčić ne može još graditi rampu u Varšavskoj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici udruga Zelene akcije i Prava na grad Tomislav Tomašević i Teodor Celakoski te odvjetnica Zvjezdana Znidarčić Begović upozorili su danas na konferenciji za novinare ispred zgrade u Varšavskoj ulici 6 na problem neriješenih imovinsko-pravnih odnosa u toj zgradi, a što, kako tvrde, dovodi u pitanje gradnju rampe i njezino spajanje s garažom unutar bloka Hoto grupe.

'Imovinski odnosi u Varšavskoj 6 nisu riješeni i Hoto grupa nije stopostotni vlasnik. Ti imovinski sporovi bi mogli trajati čak pet godina, a dok nije 100 posto vlasnik Hoto grupa ne može se kopati ispod zgrade', ustvrdio je Tomislav  Tomašević. Rekao je da bi ispod te zgrade u Varšavskoj 6 trebala proći rampa, tj. automobili koji bi ulazili u garažu Hoto grupe.

Pročitajte i ovo Tomašević uručio nagrade “Professor Balthazar” najboljim učenicima i mentorima Svečanost u KD Vatroslav Lisinski Profesor Balthazar za najuspješnije zagrebačke učenike, povećane i novčane nagrade Slika nije dostupna 'Borba protiv političke bahatosti' 400 ljudi do pljuska na prosvjedu za Varšavsku

>> VIDEO: Bandiću donijeli kofere, da se spakira

Dodao je kako to znači da su 'oni krenuli s radovima i da je Grad Zagreb izdao dozvole i Ministarstvo ih potvrdilo za kopanje rampe koja se možda nikada, ili je pitanje kada će se moći uopće spojiti sa garažom unutar bloka Hoto grupe'.

Odvjetnica Zvjezdana Znidarčić Begović koja zastupa vlasnika i suvlasnika zgrade u Varšavskoj 6, koji je i bivši vlasnik srušene tiskare, također je rekla kako nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi u Varšavskoj 6 te da stoga rampu u Varšavskoj nema ni razloga ni opravdanja graditi dok se ti odnosi ne reguliraju. Rekla je i kako Hoto grupa i Tomislav Horvatinčić nema mogućnosti izgradnje poveznice između rampe koja se kani izgraditi u Varšavskoj ulici, i podzemne garaže koju gradi na parceli svoga projekta.

'Ne ugrožavamo cijeli projekt nego otimanje pješačke zone'

Tomašević se osvrnuo i na priopćenje Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva 'da su oni samo riješavali stvari po zakonu i nisu sudjelovali niti su odgovorni za situaciju u Varšavskoj' - rekavši kako je 'dvije godine u ladici urbanističke inspekcije tog Ministarstva bila prijava udruga na detaljni plan uređenja ovog bloka kojim je i predviđena, kao jedna od solucija, ta rampa u pješačkoj zoni u Varšavskoj ulici'.

Tomašević je izvijestio da će se danas u Varšavskoj održati sjednica Vijeća Gradske četvrti Donji grad, koje podržava akcije udruga te se usprotivilo 'uzimanju pješačke zone u Varšavskoj ulici'. Tomašević je rekao da udruge prate izjave kandidata za predsjednika zagrebačkog SDP-a te će svim kandidatima uputiti zahtjev da se očituju o situaciji u Varšavskoj jer, kako je rekao, vide da neki bježe od odgovornosti.

Koordinator Prava na grad Teodor Celakoski istaknuo je da u ovom trenutku 'ne ugrožavaju cijeli projekt, već otimanje pješačke zone Varšavske ulice da se od nje napravi ulazno-izlazna rampa za privatnu garažu'. Dodao je da se ovdje ne radi o ugrožavanju i propasti cijelog projekta nego propasti ekstra profita.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene