O mogućnostima za hrvatske poduzetnike danas je govorio resorni ministar Darko Horvat.


Tehnički ministar obrta i poduzetništva, Darko Horvat, danas je pojasnio kako u ovom trenutku za hrvatske poduzetnika postoje otvoreni natječaji u vrijednosti u ukupnom iznosu 2,5 milijardi kuna iz kojih poduzetnici mogu izvući bespovratna sredstva u određenom postotku.

Vezani članci Kreću subvencije za kredite za APN stanove - 6 Prvo jutro stiglo 310 prijava za subvencionirane stambene kredite, evo tko se sve može prijaviti i do kada Marko Bonifačić, privremeni stanar Hostela Arena Stanari koji su nakon potresa morali iseliti iz svojih domova prosvjedovali ispred ministarstva: ''Mi smo ljudi, nismo lutkice''

Za male i srednje poduzetnike trenutno je dostupno 860 milijuna kuna, 305 milijuna je za poduzetnike u sektoru turizma, 23 milijuna osigurano je za E-impuls, natječaj za nove inovativne ideje.

18 milijuna kuna osigurano je za sufinanciranje deficitarnih zanimanja kroz 9000 stipendija. Trenutno se finaliziraju i tri nova poziva među kojima su oni za žene poduzetnice te za poduzetnike s invaliditetom.

U rujnu kreću i novi natječaji, među kojima i onaj za poticanje pojavljivanja naših poduzetnika na stranim sajmovima.

Ukupno će se iz strukturnih fondova moći povući 2,5 milijardi kuna, a pustit će se i 120 milijuna kuna jeftinih kredita koji će biti praćeni državnim jamstvima.

Horvat naglašava i važnost dijaloga s poduzetnicima te općenito komunikacije politike s realnim sektorom.