Obavijesti Video Pretražite Navigacija
52 milijuna kuna duga

Hoće li država na kraju morati obeštetiti svog najvećeg dužnika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na famoznoj crnoj listi dužnika Porezne uprave još uvijek je prvi Mirko Rapić s 52 milijuna kuna duga.

Rapić je vlasnik Brodoremonta u Vranjicu Splita. No, Visoki upravni sud nedavno je poništio porezno rješenje Ministarstva financija i treba vidjeti hoće li država na kraju morati obeštetiti svojeg najvećeg dužnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija isplata u svibnju Predaja poreznih prijava: Provjerili smo tko obvezno mora prijaviti porez i tko će najviše profitirati od povrata Slika nije dostupna Prvi na listi Porezne NAJVEĆI DUŽNIK NIJE DUŽNIK Uspjeli dokazati da državi ne duguju 25 milijuna kuna

Od rješenja financijske policije 2011. blokirani su mu računi, propao je milijunski posao, otpustio je gotovo sve radnike. Porezna uprava sada čeka dostavu sudske presude.

O Hrvatima s 1,7 milijardi kuna ušteđevine - 'U Hrvatskoj više nema nedodirljivih'

'Dobili smo dvije presude Visokog upravnog suda u kojim se izričito kaže da je Porezna uprava radila nezakonito', rekao je Marko Rapić, sin Mirka Rapića te dodao kako se sada nadaju poštivanju sudskih odluka od strane države.

'Ako se tako utvrdilo, država ne samo da treba vratiti novac već i platiti štetu koja je nastala zbog zaustavljanja djelatnosti', komentira je Slavko Linić, bivši ministar financija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene