Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme za lokalne izbore

HNS: Pripremamo programe za bolji život u našim općinama i gradovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HNS je počeo i odradio prvi dio priprema za lokalne izbore. U skladu s odlukama Predsjedništva i Središnjeg odbora, do kraja rujna održani su sastanci s predstavnicima HNS-ovih regionalnih saveza, do polovice studenoga predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak sa suradnicima je obišao sve HNS-ove županijske organizacije, a održane su i pripremne edukacije članstva o izbornim kampanjama.

„U narednom razdoblju HNS će se baviti programima i planovima za jedinice lokalne samouprave. Fokus našeg djelovanja kao i do sada bit će na obrazovanju. To tražimo od svoje zemlje, pa onda i od svog članstva. Glavne odrednice buduće politike HNS-a temelje se na zalaganju za jaku, stabilnu građansku Hrvatsku, jake i stabilne srednje klase, Hrvatsku modernog i budućnosti okrenutog obrazovnog sustava i jakog gospodarstva“, istaknuo je predsjednik HNS-a i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liste predaju u ponedjeljak Vrdoljak: "HNS će na izborima okupiti Slavonski pokret. Ne pripadamo ni SDP-u niti HDZ-u, već zdravom razumu" Slika nije dostupna objasnio što je izbor Vrdoljak se žestoko obrušio na Škoru: ''Što je sljedeće? Šetnja Osijekom na tragu Glavaševih crnih košulja?''

„Iz izbora u izbore potvrđuje se činjenica da su sredine koje odgovorno vode HNS-ovci najrazvijenije u Hrvatskoj, sredine u kojima se najkvalitetnije živi. S našim ljudima otvoreno razgovaramo, planiramo i pripremamo kandidate za načelnike i gradonačelnike, a vodstvo stranke jedinstveno im daje podršku u njihovim kampanjama. Želimo donijeti odgovornost i rezultat i mijenjati obrasce ponašanja u politici. Na današnjem seminaru cijepimo ljude protiv ekstremizma, populizma i ispraznog moraliziranja“, rekao je predsjednik HNS-a.

Istaknuo je značaj Političke akademije HNS-a koja već 12 godina predano educira članove stranke, djelujući kao jedina takva institucija među svim strankama u Hrvatskoj. „Putem Akademije naši članovi dobivaju nužna znanja za obavljanje važnih poslova poput vođenja grada, općine, županije i države. Primjenjujući ta znanja pokazuju ozbiljnost i odgovornost“, poručio je Vrdoljak. U sklopu priprema za lokalne izbore Politička akademija HNS-a organizirala je dvije edukacije o izbornim kampanjama, koje su okupile više od 500 članova stranke.

Potpredsjednica HNS-a i saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš ustvrdila je da je HNS s pripremama za lokalne izbore krenuo na vrijeme. „Želimo razgovarati o kampanjama, idejama i programima, zato se okupljamo. Nema pravog recepta za uspjeh osim kvalitetnog programa, dobre stranačke infrastrukture i kvalitetnih kandidata. I naravno, osmjeh na licu, želja, volja i vizija da ovoj zemlji bude bolje“, poručila je Mrak Taritaš.

S ovako postavljenim temeljem i aktivnostima koje predstoje, HNS na lokalne izbore izlazi s jasno definiranom politikom liberalnog centra, osnažen dobrim rezultatima izvanrednih parlamentarnih izbora, utvrđenim znanjima i učvršćenom i stabilnom pozicijom stožerne građanske opcije. „Motiviramo članstvo za nadolazeće lokalne izbore, sudjelujemo u izradi programa koji će se moći implementirati u gradove, općine i županije. Atmosfera je dobra, stabilna i dogovoreno ćemo definirati na sjednici Središnjeg odbora u prosincu“, poručio je predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i župan Međimurske županije Matija Posavec.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene