453505
453505
453505
453505
453505

HNS odlučio koga će predložiti za potpredsjednika Sabora

  • , 13.10.2016., 18:58
  • Autor:
  • komentara

HNS će za potpredsjednika Sabora predložiti Ivana Vrdoljaka, dok će Anku Mrak Taritaš kandidirati za predsjednicu Odbora za graditeljstvo i prostorno uređenje, a Nadu Turinu Đurić za Odbor za obitelj, mlade i sport.

 
 
 
 
Ivan Vrdoljak (Sanjin Strukic/PIXSELL)
Ivan Vrdoljak (Sanjin Strukic/PIXSELL)

Klub zastupnika HNS-a odlučio je u četvrtak da će za potpredsjednika Hrvatskog sabora predložiti predsjednika stranke Ivana Vrdoljaka. Novinarima je to, nakon sjednica Kluba i Predsjedništva HNS-a potvrdio sam Vrdoljak.

"Jednoglasno su i Klub i Predsjedništvo potvrdili da će kandidat za potpredsjednika Sabora biti moja malenkost, a kandidatkinje za predsjednice dvaju odbora, Nada Turina Đurić za Odbor za obitelj, mlade i sport te Anka Mrak Taritaš za Odbor za graditeljstvo i prostorno uređenje", rekao je.

Izvijestio je da su se HNS-ovom klubu pridružili HSU-ov Silvano Hrelja i zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi, čime je taj klub narastao na 11 zastupnika.
Kazao je i kako će predsjednik kluba bit će Milorad Batinić, a potpredsjednici Goran Beus Richembergh i Silvano Hrelja.

Vrdoljak tumači kako dogovoreno sudjelovanje HNS-a u opozicijskoj kvoti za raspodjelu mjesta u saborskim odborima proizlazi iz broja preferencijalnih glasova koje su HNS-ovi kandidati osvojili na izbornoj listi Narodne koalicije.

"Mi smo osvojili 127.000 preferencijalnih glasova unutar koalicije, to je 11 saborskih mandata, a osvojili smo ih devet, što znači da možda nismo dobro pregovarali", tumači Vrdoljak.

Uvjeren je kako broj preferencijalnih glasova pokazuje stvarni rejting HNS-a koji, kaže, iznosi 7 posto.
"Izbori su najvjerodostojnija anketa, a pred nama je da liberalnu poziciju dignemo na razinu koju Hrvatska zaslužuje, a to je preko 10 posto", rekao je Vrdoljak.

Komentirao je i nezadovoljstvo čelnika Živog zida raspodjelom mjesta u saborskim odborima koja su pripala oporbi. "Nisam komunicirao sa Živim zidom, ali oni bi trebali prvo odgovoriti što je klub Živog zida, jer su oko toga zbunjeni i građani i ja osobno i ne vidim oko čega se netko može ljutiti", rekao je Vrdoljak. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se