Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uručili im odgovore na 16 pitanja

HNS: Prioriteti HUP-a potpuno kompatibilni stavovima HNS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najvažniji prioriteti Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) za budućnost hrvatskog gospodarstva potpuno su kompatibilni stavovima Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS), priopćio je u petak HNS.

U prostorijama HNS-a održan je sastanak predstavnika HUP-a, na čelu s glavnim direktorom Davorom Majetićem, i predstavnika HNS-a, na čelu s potpredsjednikom HNS-a i ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom na kojem su predstavnici HNS-a uručili HUP-u odgovore na 16 pitanja koje poslodavci smatraju prioritetnima za razvoj hrvatskog gospodarstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna objasnio što je izbor Vrdoljak se žestoko obrušio na Škoru: ''Što je sljedeće? Šetnja Osijekom na tragu Glavaševih crnih košulja?'' Ivan Vrdoljak gospodarstvo ne može čekati Vrdoljak: HNS izlazi samostalno na izbore koji su potrebni čim prije

"Želimo biti brzi, efikasni i konkretni. Ovo je naš prvi sastanak i ujedno početak razgovora na kojem smo usuglasili izazove koje je HUP naveo kao prioritete koje bi htio komunicirati u razdoblju pretkampanje za parlamentarne izbore, a koji su najvažniji za budućnost Hrvatske. Njihovi prioriteti potpuno su kompatibilni stavovima HNS-a", poručio je Vrdoljak.

Ako bitka u izbornoj kampanji bude ideološka i bude se vodila oko partizana i ustaša, HNS kao stranka i liberalna demokracija gubi. "Ali ako bitka bude oko toga kakav će biti rast, na čemu ćemo ga temeljiti i što je budućnost Hrvatske, onda imamo veliku šansu uspjeti i zato inicijativu HUP-a u potpunosti podržavamo" kazao je Vrdoljak.

Karamarko: HDZ-ova Vlada će mandat početi žestoko

Potpredsjednik HNS-a smatra da je nužno konkretizirati mjere i programe koji će se predstaviti građanima, u čemu očekuje pomoć HUP-a. Poručio je kako HNS sigurno neće mijenjati svoje programske stavove, ali se očekuje konkretizacija mjera, posebno kod gospodarskih tema, i njihovo konkretno i jasno navođenje, kako bi građani znali što mogu očekivati.

Istaknuo je kako je Vlada tijekom zadnje tri i pol godine uvela red u pojedina područja gdje je to bilo nužno, a slijedi razdoblje u kojem treba rasterećivati gospodarstvo, posebno u administrativnom dijelu.

Što se tiče javnog sektora, HNS jasno iznosi stav o ukidanju Zakona o državnim službenicima i namještenicima i uvođenje mjerenja efikasnosti rada. Direktor HUP-a Davor Majetić izrazio je zadovoljstvo što su prijedlozi HUP-a, točke mogućeg oporavka i mogućeg potencijala razvoja gospodarstva kroz 16 pitanja, naišli na suglasje u HNS-u.

"Ovim dokumentom tek otvaramo diskusiju i razgovore, sa željom da budemo što operativniji i što više na pomoći strankama da to što rade i što misle raditi u sljedećem mandatu bude što kvalitetnije, jasnije, sa stavovima, ciljevima, jasnim kriterijima i programima" kazao je Majetić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene