Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODLUKA KLUBA I PREDSJEDNIŠTVA

HNS odlučio koga će predložiti za potpredsjednika Sabora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HNS će za potpredsjednika Sabora predložiti Ivana Vrdoljaka, dok će Anku Mrak Taritaš kandidirati za predsjednicu Odbora za graditeljstvo i prostorno uređenje, a Nadu Turinu Đurić za Odbor za obitelj, mlade i sport.

Klub zastupnika HNS-a odlučio je u četvrtak da će za potpredsjednika Hrvatskog sabora predložiti predsjednika stranke Ivana Vrdoljaka. Novinarima je to, nakon sjednica Kluba i Predsjedništva HNS-a potvrdio sam Vrdoljak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liste predaju u ponedjeljak Vrdoljak: "HNS će na izborima okupiti Slavonski pokret. Ne pripadamo ni SDP-u niti HDZ-u, već zdravom razumu" Slika nije dostupna objasnio što je izbor Vrdoljak se žestoko obrušio na Škoru: ''Što je sljedeće? Šetnja Osijekom na tragu Glavaševih crnih košulja?''

"Jednoglasno su i Klub i Predsjedništvo potvrdili da će kandidat za potpredsjednika Sabora biti moja malenkost, a kandidatkinje za predsjednice dvaju odbora, Nada Turina Đurić za Odbor za obitelj, mlade i sport te Anka Mrak Taritaš za Odbor za graditeljstvo i prostorno uređenje", rekao je.

Izvijestio je da su se HNS-ovom klubu pridružili HSU-ov Silvano Hrelja i zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi, čime je taj klub narastao na 11 zastupnika.
Kazao je i kako će predsjednik kluba bit će Milorad Batinić, a potpredsjednici Goran Beus Richembergh i Silvano Hrelja.

Vrdoljak tumači kako dogovoreno sudjelovanje HNS-a u opozicijskoj kvoti za raspodjelu mjesta u saborskim odborima proizlazi iz broja preferencijalnih glasova koje su HNS-ovi kandidati osvojili na izbornoj listi Narodne koalicije.

"Mi smo osvojili 127.000 preferencijalnih glasova unutar koalicije, to je 11 saborskih mandata, a osvojili smo ih devet, što znači da možda nismo dobro pregovarali", tumači Vrdoljak.

Uvjeren je kako broj preferencijalnih glasova pokazuje stvarni rejting HNS-a koji, kaže, iznosi 7 posto.
"Izbori su najvjerodostojnija anketa, a pred nama je da liberalnu poziciju dignemo na razinu koju Hrvatska zaslužuje, a to je preko 10 posto", rekao je Vrdoljak.

Komentirao je i nezadovoljstvo čelnika Živog zida raspodjelom mjesta u saborskim odborima koja su pripala oporbi. "Nisam komunicirao sa Živim zidom, ali oni bi trebali prvo odgovoriti što je klub Živog zida, jer su oko toga zbunjeni i građani i ja osobno i ne vidim oko čega se netko može ljutiti", rekao je Vrdoljak. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene