Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obljetnica Oluje

HNS oštro osudio incidente u Kninu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uhitila dvojicu zbog paljenja zastave, a najavila je i rješavanje slučaja u glavnoj kninskoj ulici.

Hrvatska narodna stranka (HNS) najoštrije je  osudila incidente u Kninu te pozdravila brzu reakciju mjerodavnih institucija, nadajući se da će izgrednici biti najoštrije kažnjeni.

Pročitajte i ovo Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji Ilustracija između 50 i 60 ljudi Hrvatska poslala prosvjednu notu Srbiji: Carinici satima držali 25 automobila s hrvatskim putnicima

„Svojim ponašanjem nanijeli su tešku sramotu Hrvatskoj i pokazali nepoštivanje prema svim hrvatskim braniteljima i građanima Hrvatske te, nažalost, bacili sjenu na obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja“, naglašavaju iz HNS-a.

Skupina muškaraca, mahom u crnim majicama, u petak je nakratko blokirala glavnu kninsku ulicu pjevajući, među ostalima "Juru i Bobana" i uzvikujući ustaški pozdrav, što su građani prijavili policiji. Neki su dizali i ruke u znak fašističkog pozdrava, jedan je izvikivao "Za dom", a ostali odgovarali "Spremni". Neki su mediji objavili snimke muškaraca kako pale zastavu RS.

Policija je uhitila dvojicu zbog paljenja zastave, a najavila je i rješavanje slučaja u glavnoj kninskoj ulici.

Podsjetimo, i predstavnici hrvatske izvršne vlasti osudili su u petak navečer incidente koji su se dogodili u Kninu nakon službene proslave 21. obljetnice oslobodilačke akcije Oluje, kad je skupina građana uzvikivala ustaški pozdrav i pjevala ustaške pjesme, a zapaljena je i zastava Republike Srbije.

Nova prosvjedna nota Srbije zbog paljenja zastave u Kninu

Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova uputilo je u petak prosvjednu notu Hrvatskoj zbog paljenja srbijanske zastave na obilježavanju vojno-redarstvene akcije "Oluja" u Kninu.

Policija je u petak poslijepodne uhitila 27-godišnjaka i 44-godišnjaka koji su zapalili zastavu Srbije, potvrdila je šibensko-kninska policija

"Ministarstvo vanjskih poslova ovaj vandalski čin smatra nedostojnom i necivilizacijskom gestom, koja zaslužuje najoštriju osudu i kažnjavanje počinitelja", navodi srbijansko ministarstvo u priopćenju.

Od hrvatskih vlasti se očekuje da poduzmu sve zakonske mjere, identificiraju i kazne počinitelje, stoji u prosvjednoj noti.

To je peta nota koje su vlasti u Beogradu uputile Zagrebu u posljednjih desetak dana, kojima je zajedničko to da Hrvatsku optužuju za rehabilitaciju ustaškog pokreta, veličanje osuđenih terorista i za odluke hrvatskih sudova "uperene protiv srpskog naroda".

Policija je u Kninu također utvrdila pet prekršaja protiv javnog reda i mira nošenjem neprimjerene odjeće, a najavljuje i da će uskoro riješiti slučaj blokiranja glavne kninske ulice kada je skupina od 40-ak muškaraca u crnom palila bengalke, udarala po vozilima i pjevala ustaške pjesme. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene