Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osudili postupak Stipe Zrilića

HND: Zadarski župan ne može birati novinare!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osudilo je u današnjem priopćenju dijelove pravilnika o radu kojeg je donio zadarski župan Stipe Zrilić, a kojim je najavio da će sam izabrati koje će redakcije i koji novinari moći pratiti sjednice Kolegija župana.

Onima za koje sam župan bude ocijenio da netočno i neistinito prikazuju podatke iz materijala ili rasprave sa sjednica župana i kolegija, po tom će pravilniku župan moći zabraniti dolazak na sjednicu, ističe HND.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

'Župana Zrilića i sve ostale župane i gradonačelnike valja upozoriti da time što su ih birači neposredno izabrali nisu time dobili i mandat da budu samodovoljni diktatori koje novinari ne smiju ništa pitati i ne smiju nadzirati njihov rad. Rekli bismo da je upravo suprotno - nadzor javnosti zato je još i više potreban', navodi u priopćenju predsjednik HND-a Zdenko Duka.

Podsjećaju da novinari ne rade 'časni, javni novinarski posao za sebe osobno, nego zato da prenose informacije javnosti, a od otvorenosti informacijama i od demokratičnosti novinarskog posla ovisi i kakvoća demokracije, društva i života u njemu'. Župana Zrilića zbog toga su pozvali da povuče svoj restriktivni pravilnik. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene