Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) priopćilo je večeras da je šokirano nasiljem na Gay prideu u Splitu i ocjenjuje da je za to odgovorna policija.


'Hrvatsko novinarsko društvo šokirano je današnjim homofobnim nasiljem na Gay prideu u Splitu kojeg očito slabo pripremljena policija nije mogla spriječiti', navodi se u priopćenju HND-a.

Najteže je stradao snimatelj komercijalne televizije iz Splita Jerko Živković kojeg su nasilnici pogodili ovećim kamenom u glavu pa je prevezen Hitnom pomoći u bolnicu gdje mu je dijagnosticiran potres mozga. Stradali su još i novinari Hine i Pixsel agencije, dodaje se u priopćenju.

HND traži od policije i istražnih organa da nađe i procesuira nasilnike. 'Smatramo i da bi zbog nedovoljne policijske zaštite trebala biti provedena istraga i da bi oni koji su odgovorni trebali biti sankcionirani', ističe HND.

'Izražavamo žaljenje što jedan događaj koji je trebao pokazati zrelost demokracije u Hrvatskoj, zbog popuštanja nasilnicima, nije potpuno uspio', navodi se na kraju priopćenja za javnost koje za HND potpisao predsjednik Zdenko Duka. (Hina)

Vezani članci Slijetanje aviona, ilustracija Na korak do teške tragedije u Zračnoj luci Split: Oštećen avion, istraga u tijeku Provjera COVID potvrda U Splitu 10 optužnica zbog krivotvorenja testova na koronu, među njima i stranci