Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Neprihvatljivo ponašanje"

Predsjednik HND-a objasnio zašto nije bio na prijamu kod Bandića: "To bi bila obeshrabrujuća gesta prema našim kolegicama"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko odbio je poziv na prijam za novinare koji je u utorak organizirao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Vodstvo HND-a poručuje kako je ponašanje prvog čovjeka Zagreba prema novinarkama i novinarima već dulje vrijeme "krajnje neprihvatljivo, a posebice je zabrinjavajuće što su meta tih verbalnih napada najčešće žene".

Pročitajte i ovo Paljenje svijeća za novinarke i novinare - 1 HND i Sindikat novinara Hrvatske Bdjenje i zapaljene svijeće za novinare i novinarke ubijene u Gazi Prosvjed novinara u Splitu "Zakon opasnih namjera" Novinari prosvjedovali protiv lex AP: "Plenki je malo nervozan"

"HND je u više navrata javno reagirao osudivši takvo ponašanje, ali je gradonačelnik Zagreba, unatoč osudama, nažalost nastavio s neprimjerenim ponašanjem prema našim kolegicama i kolegama, uvjeren u ispravnost takvog svog ponašanja", poručuju iz HND-a

Ističu kako bi nakon što je HND javno pozvao na bojkot praćenja aktivnosti Milana Bandića, dolazak njihova predstavnika na prijam bio pogrešan potez. 

"To bi bila obeshrabrujuća gesta prema našim kolegicama i kolegama koji su na vlastitoj koži osjetili svu količinu ružnog ponašanja Milana Bandića. HND još jednom poziva novinarke i novinare te medije da se solidariziraju s našim kolegicama i kolegama koji su meta napada zagrebačkoga gradonačelnika", kažu u HND-u.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene