Hrvoje Zovko
Hrvoje Zovko Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko odbio je poziv na prijam za novinare koji je u utorak organizirao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.


Vodstvo HND-a poručuje kako je ponašanje prvog čovjeka Zagreba prema novinarkama i novinarima već dulje vrijeme "krajnje neprihvatljivo, a posebice je zabrinjavajuće što su meta tih verbalnih napada najčešće žene".

Vezani članci Sprovod Milana Bandića Zagrebački holding i direktor groblja oslobođeni zbog gužve na Bandićevu sprovodu Zgrada Novinarskog doma (Foto: Wikipedia) "Skandalozne i seksističke uvrede": HND osudio izjave Bandića upućene reporterki Dnevnika Nove TV

"HND je u više navrata javno reagirao osudivši takvo ponašanje, ali je gradonačelnik Zagreba, unatoč osudama, nažalost nastavio s neprimjerenim ponašanjem prema našim kolegicama i kolegama, uvjeren u ispravnost takvog svog ponašanja", poručuju iz HND-a

Ističu kako bi nakon što je HND javno pozvao na bojkot praćenja aktivnosti Milana Bandića, dolazak njihova predstavnika na prijam bio pogrešan potez. 

"To bi bila obeshrabrujuća gesta prema našim kolegicama i kolegama koji su na vlastitoj koži osjetili svu količinu ružnog ponašanja Milana Bandića. HND još jednom poziva novinarke i novinare te medije da se solidariziraju s našim kolegicama i kolegama koji su meta napada zagrebačkoga gradonačelnika", kažu u HND-u.