Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hinić: SNS ne želi koalirati ni s HDZ-om, ni sa SDP-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnovno geslo Srpske narodne stranke (SNS) na parlamentarnim izborima je da želi sretnu Hrvatsku, ali u kojoj će i Srbi biti sretni, izjavio je danas na konferenciji za novinare vršitelj dužnosti predsjednika SNS-a i kandidat te stranke za zastupnike srpske nacionalne manjine u XII. izbornoj jedinici Dragan Hinić.

Ocijenio je da se dosadašnji srpski predstavnici u Hrvatskom saboru nisu dovoljno borili protiv diskriminacije i neravnopravnosti Srba u Hrvatskoj. Istaknuo je da SDSS, koji je bio u koaliciji s HDZ-om, nije ostvario gotovo ništa što je obećao. Smatra da je ta koalicija u Srba u Hrvatskoj izazvala dosta neodobravanja.

Pročitajte i ovo Branimir Nestorović Dr. Nestorović prelomio Potres u pokretu koji je bio iznenađenje izbora u Srbiji: Kontroverzni doktor postavio ultimatum, uslijedila je drama Miloš Vučević Stigle osude U spotu srpskog ministra obrane i zastava RS Krajine, sablaznio nacionalističkim porukama: "Budi se neko novo vrijeme"

Bude li u takvoj mogućnosti, SNS ne želi takve koalicije i ne želi biti "jezičac" na vagi parlamentarnog natjecanja, rekao je Hinić, dodavši da s HDZ-om na državnoj razini ne bi nikad koalirali jer "nisu zaboravili nepravdu i nasilje koje je učinio prema pripadnicima srpske nacionalnosti u Hrvatskoj".

Na upit bi li koalirali sa SDP-om, izjavio je da ni tu nema nikakve razlike, jer ih je SDP "prevario" kad su Srbi masovno glasovali za tu stranku 1990.

Kandidat SNS-a u XII. izbornoj jedinici Luka Šušak rekao je da su za SNS najvažnija pitanja povratak Srba, povrat stanarskih prava i zapošljavanje te najavio da će se zauzimati da se pronađu nestali i ubijeni Srbi te da se završi obnova kuća jer je, kako tvrdi, to učinjeno djelomično.

Milan Rodić, zamjenik Luke Šuška, pozvao je Srbe da izaberu kandidate koji će ih "čestito zastupati u Hrvatskom saboru" te da ne glasuju za Milorada Pupovca, Vojislava Stanimirovića i Ratka Gajicu koji, ustvrdio je, u Saboru za Srbe nisu učinili ništa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene