Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Desetak intervencija u par dana

Pune ruke posla: HGSS spasio hodočasnika i planinara na Medvednici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu oko podne na području Medvednice izgubio se 34-godišnjak koji je brzom reakcijom gorskih spašavatelja lociran i zbrinut već oko 14 sati, izvijestili su iz HGSS-a. Također su izvijestili da su zbrinuli jednog planinara koji je ozlijedio nogu.

U 11.50 sati na dežurni telefon Stanice Krapina stigla je dojava da se na području Medvednice, prema Gornjoj Stubici, nalazi 34-godišnji planinar/hodočasnik koji se u nastojanju da iz Zagreba dođe do Marije Bistrice putem zagubio.

Pročitajte i ovo Napadač iz Kaštel Štafilića - 1 HGSS-ovac se oporvalja Napadaču iz Kaštela određen istražni zatvor: U njegovoj kući pronađen arsenal ručnih bombi Branimir Jukić užas u Kaštel Štafiliću HGSS-ovci održali presicu o stravičnom napadu: "Sad je najbitnije da Kruni bude dobro"

>> Pronašli 22-godišnju Australku, planinarsku avanturu završila dehidrirana!

Unesrećeni se sam javio Centru 112 koji je potom obavijestio dežurnog spašavatelja iz HGSS Stanice Krapina, javljaju iz HGSS-a. Spasitelji su od unesrećenog dobivali kontroverzne informacije, no analizom prikupljenih podataka kao i predviđanjem mogućeg kretanja suženo je područje potrage i nakon nekog vremena osoba je u 14 sati locirana na području iznad Planine Gornje, na granici dviju županija.

Spašen i planinar s ozlijeđenom nogom

Muškarac je, osim dehidracije i umora, pronađen u dobrom fizičkom stanju i nakon nekog vremena zbrinut. Na Medvednici je danas HGSS intervenirao i zbog planinara, koji na planinarskom putu ozlijedio nogu. Ekipa HGSS Zagreb uskoro ga je locirala i transportirala do Hitne medicinske pomoći

U priopćenju se napominje da su samo u posljednjih nekoliko dana pripadnici HGSS-a intervenirali već desetak puta i upozorava da u ljetnim mjesecima pri odlasku u prirodu treba ponijeti dovoljne količine vode, držati se označenih putova, te pravila kretanja u planini, o kojima se informacije mogu naći na www.gss.hr. (Hina/Agenciija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene