Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PLANINARKE SE IZGUBILE

Noćna akcija HGSS-ovaca: Kod Gospića spasili dvije Njemice, jedna je pri padu ozlijedila glavu

Spašavanje planinarki kod Gospića (Foto: HGSS) - 6
Spašavanje planinarki kod Gospića (Foto: HGSS) - 6 HGSS
Aktualno Galerija Spašavanje planinarki kod Gospića (Foto: HGSS) - 5 Spašavanje planinarki kod Gospića (Foto: HGSS) - 5 Foto: HGSS Spašavanje planinarki kod Gospića (Foto: HGSS) - 6 Spašavanje planinarki kod Gospića (Foto: HGSS) - 6 Foto: HGSS Spašavanje planinarki kod Gospića (Foto: HGSS) - 4 Spašavanje planinarki kod Gospića (Foto: HGSS) - 4 Foto: HGSS Spašavanje planinarki kod Gospića (Foto: HGSS) - 3 Spašavanje planinarki kod Gospića (Foto: HGSS) - 3 Foto: HGSS +1 Akcija spašavanja, ilustracija (Foto: HGSS) - 2 Galerija 1/6 >>
Gospićki HGSS je u noći na petak spasio dvije planinarke iz Njemačke.

U četvrtak navečer na dežurni telefon HGSS Stanice Gospić dolazi stigla je dojava Centra 112 o ozlijeđenoj planinarki između Šugarske Dulibe i Lukova Šugarja.

Pročitajte i ovo Marko Rakovac, pročelnik Komisije za speleospašavanje HGSS-a HGGSS - HEROJI Detalji akcije spašavanja u Turskoj: "Veza je bila loše postavljena i informacije su kasnile i do 24 sata" HGSS u Turskoj Utrka s vremenom Speleologu koji je u Turskoj zapeo na 1000 metara dubine u spas dolazi HGSS: Detalje akcije otkrili su reporteru Dnevnika Nove TV

Na teren odmah izlazi 12 spašavatelja iz Stanice Gospić. U 23:50 dolaze do unesrećenih i saniraju ozljede. Jedna planinarka je pri padu zadobila ozljede glave, a druga se žalila na bolove u koljenu.

Nakon kraćeg odmora spašavatelji zajedno s unesrećenima započinju silazak. Silazak je bio oprezan kako se iscrpljene planinarke ne bi dodatno ozlijedile.

U 2:00 spašavatelji su se zajedno s planinarkama spustili na Jadransku magistralu u Lukovom Šugarju te ih prevezli do Karlobaga. Akcija je završena povratkom spašavatelja u bazu u 03:00.

Akciju spašavanja dodatno su otežavali mrak i izrazito težak teren.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene