Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima ga posvuda

Tvrtka 'Herr Doktora' Sanadera se bavi svime i svačime

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se bivšeg predsjednika Vlade Ivu Sanadera očekuje pred saborskim povjerenstvom, sada je i službeno potvrđeno, odvjetnici Damira Polančeca pozvat će ga kao svjedoka na suđenju za malverzacije u Podravci.

Pitanje je kamo će poslati poziv u Zagreb, Sjedinjene Države, ili Inssbruck, gdje je Sanader ovih dana otvorio tvrtku. Bavit će se svim i svačim, od trgovine do savjetodavnih usluga. Vratio se tamo gdje je počeo. U plodnoj dolini visokih Alpa, bivši premijer s Tirolcem Wolfgangom Krossom, otvorio je novu konzultantsku tvrtku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi početak u Austriji Sanader osnovao savjetodavnu tvrtku Slika nije dostupna Povezan s brojnim aferama Der Standard: Sanader ne izlazi iz fokusa afere

>> Sanader osnovao savjetodavnu tvrtku

Kako bismo provjerili čime se točno bavi, nazvali smo ured njegove austrijske glasnogovornice Heidi Gluck. No, kad je čula da je riječ o Ivi Sanaderu, razgovor je glasio ovako. 'Žao mi je, ali gospođica Gluck danas više neće dolaziti u ured. Mogu vam reći da je ona zadužena samo za austrijske novinare. Samo s njima razgovara', rekao nam je ženski glas s druge strane linije. Na pitanje zašto ne razgovara s hrvatskim novinarima, odgovorila je da ne zna.

Poslovi na dva kontinenta

Dok gospođa Gluck šuti, doznaje se kako se Sanaderova tvrtka bavi svime i svačime, sve vrste roba, uvoz, izvoz, savjetovanje poduzeća, posredovanje pri financijskim uslugama. Prema prijavi u trgovačkom sudu, vlasnik je 95 posto tvrtke, a uplaćena je i polovica temeljnog kapitala, 35.000 eura. Novi biznis Sanader je otvorio dan nakon nedavnog gostovanja na europskom forumu u Austriji.

'Herr Doktor'

U Innsbrucku je Sanader i prije imao dvije privatne tvrtke. Radio je tada i za popularni magazin Start u kojemu su objavljivane erotične fotografije mladih djevojaka. Svoj posao, po pričama njegovih kolega, shvatio je vrlo profesionalno. Fotografije su uvijek stizale na vrijeme, a Sanaderu su se svi obraćali s 'herr doktor'.

Nekad nedodirljivi premijer, danas kruži svijetom. Na sveučilištu u New Yorku nedavno je imenovan za višeg istraživačkog suradnika. Budući da bi tamo trebao predavati dva puta na mjesec, još uvijek je nejasno kako će uskladiti dva posla na dva kontinenta. Na Hrvatsku, čini se, više ne računa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene