Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader osnovao je u austrijskom gradu Innsbrucku zajedno s Tirolcem Wofgangom Kroessom savjetodavnu tvrtku Prima Consulting GmbH, javlja austrijska novinska agencija APA.


Tvrtka se prema podacima austrijskog 'WirtschaftsBlatta', lista koji objavljuje podatke o tvrtkama, bavi trgovinom svih proizvoda, izvozom i uvozom, savjetodavnim uslugama i financijama. Tvrtka je 95 posto u vlasništvu Ive Sanadera, piše APA.

Vezani članci Slika nije dostupna EKSKLUZIVNO: Sve tajne HDZ-ova izvlačenja novca Slika nije dostupna Sanader opet pred sudom, moguća odluka o izručenju

>> Saznajemo: Sanader se neće pojaviti pred povjerenstvom za Inu!

Prema pisanju austrijskog lista Wirtschaftsblatt Sanader je samo dan nakon što je održao predavanje na Europskom forumu u Alpbachu posjetio odvjetnički ured Greiter Pegger Kofler & Partner kako bi osnovao tvrtku čiji je 95-postotni vlasnik. Zajedno s parrtnerom platio je polovicu ukupnog iznosa temeljnog kapitala, 35 tisuća eura.

'Tvrtka je osnovana za razdoblje nakon bavljenja politikom. Pripreme su tekle određeno vrijeme. Sanaderov fokus trenutačno je predavanje na sveučilištu Columbia', kazala je Heidi Glueck, Sanaderova glasnogovornica u Austriji.

Prije nego što je krenuo u političke vode, Sanader je bio poduzetnik u Austriji. (Hina)