Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tulum u Draženovom domu

HDZ umjesto izvještajnog sabora organizira motivacijski skup

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vodećoj oporbenoj stranci smatraju da, s obzirom da još nije prošlo ni godinu dana od izbornog, sada nema potrebe za održavanjem izvještajnog sabora. Umjesto njega bit će održan motivacijski skup.

U pripremi za lokalne izbore, HDZ će sutra u košarkaškom centru "Dražen Petrović" održati motivacijski skup "Sabor HDZ-a - izbori 2013."

Pročitajte i ovo Andrej Plenković U očekivanju nove Vlade Plenković: "Izjava šefa IDS-a bila je sjajna" Hrvoje Krešić, Marija Miholjek i Saša Kopljar Analiza Hrvoja Krešića Plenković ima jasnu većinu? "Sve je bliže brojci 76, a čini se da mu je jedno jako važno"

Iako je ranije planirano održavanje izvještajnog sabora stranke, od njega se odustalo prošlog tjedna, na prijedlog Koordinacije županijskih organizacija stranke, koje su procijenile da je izvještajni sabor u ovom trenutku nepotreban, jer je od općeg izbornog sabora, na kojem je izabrano novo stranačko vodstvo, proteklo manje od godine dana.

>> HDZ i jedna Kukuriku stranka na jugu Hrvatske idu zajednički na izbore

Posljednji izvještajni sabor stranka je održala još za vrijeme bivše predsjednice Jadranke Kosor, u rujnu 2011., a po Statutu HDZ-a, izvještajni se sabori održavaju svake dvije godine.

Na sutrašnjem skupu sudjelovat će članovi središnjih tijela stranke, svi kandidati za predstojeće lokalne izbore i izbore za EU parlament, te svi predsjednici temeljnih ogranaka, općinskih, gradskih i županijskih odbora.

Iz stranke ističu da time žele poručiti kako se HDZ vraća bazi, kako politiku ne želi kreirati u stranačkoj središnjici, nego u suradnji s organizacijama na terenu.

Sastanak Predsjedništva HDZ-a o izborima, Kosor nisu spominjali

Inače, danas se sastalo Predsjedništvo stranke, koje je razgovaralo i o pripremama za izbore za hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu.

Potpredsjednica stranke Dubravka Šuica novinarima je nakon sjednice Predsjedništva kazala kako će program za europske izbore i listu kandidata Predsjedništvo utvrditi idućeg tjedna.

Nije željela odgovoriti na pitanje hoće li osobno nositi tu listu, a za sutrašnji je motivacijski skup kazala kako je riječ o skupu namijenjenom članovima i biračima HDZ-a te kako "vjeruje da će HDZ poslati dobre poruke".

Šuica je kazala i da Predsjedništvo danas nije spominjalo bivšu predsjednicu stranke Jadranku Kosor, koju je prošlog tjedna HDZ-ov Visoki sud časti odlučio izbrisati iz članstva.

Na pitanje šteti li stranci što se svaki dan nekog od HDZ-ovih bivših ministara spominje u kontekstu suđenja za korupciju, Šuica je odgovorila, "ta je priča iza nas. Imamo novo vodstvo, novi program i okrećemo se budućnosti". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene