Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

S obzirom na to da ima najviše zastupnika (57), HDZ će dobiti najviše sredstava – 19,3 milijuna kuna, SDP-u će za 37 zastupnika pripasti 12,8 milijuna, a Mostu za 14 zastupnika 4,7 milijuna kuna.


Saborski Odbor za Ustav i Poslovnik u petak je rasporedio sredstva za rad paralamentarnih političkih stranaka i nezavisnih zastupnika, nešto više od 51 milijun kuna. Odluku o sredstvima, Odbor je donio jednoglasno i bez rasprave.

Vezani članci Stranke na vlasti u županijama Žustra borba za pozicije šefova županija: "Ako netko tko uopće tu ne živi uspije u uvjeriti ljude da mu daju povjerenje, znači da ja nisam dobro radio posao" Lokalni izbori, ilustracija I prije izborne nedjelje u ovim se mjestima zna tko je pobjednik

S obzirom na to da ima najviše zastupnika (57), HDZ će dobiti najviše sredstava – 19,3 milijuna kuna, SDP-u će za 37 zastupnika pripasti 12,8 milijuna, a Mostu za 14 zastupnika 4,7 milijuna kuna. HNS-u, koji broji devet zastupnika, pripada 3,9 milijuna kuna, HSS-u (pet zastupnika) 1,7 milijuna kuna, a Živom zidu, IDS-u i SDSS-u koji imaju po tri zastupnika pripada po 995.661 kuna.

Stranke Promijenimo Hrvatsku, Hrvatska demokršćanska stranka i HSU imaju po dva saborska zastupnika i svaka će dobiti po 663.775 kuna.

Stranke s jednim zastupnikom, dakle HSLS, Hrast, SNAGA, Bandićeva Stranka rada i solidarnosti, HDSSB, NS Reformisti i Abeceda demokracije, kao i pet zastupnika nacionalnih manjina i nezavisni Željko Glasnović dobivaju po 331.887 kuna. Strankama i nezavisnim zastupnicima ta će se sredstva isplaćivati tromjesečno. (Hina)