Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAJVEĆIMA NAJVIŠE

ODBOR DONIO ODLUKU Pogledajte koliko će novca dobiti stranke i nezavisni zastupnici za 2017. godinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S obzirom na to da ima najviše zastupnika (57), HDZ će dobiti najviše sredstava – 19,3 milijuna kuna, SDP-u će za 37 zastupnika pripasti 12,8 milijuna, a Mostu za 14 zastupnika 4,7 milijuna kuna.

Saborski Odbor za Ustav i Poslovnik u petak je rasporedio sredstva za rad paralamentarnih političkih stranaka i nezavisnih zastupnika, nešto više od 51 milijun kuna. Odluku o sredstvima, Odbor je donio jednoglasno i bez rasprave.

Pročitajte i ovo Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković? Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

S obzirom na to da ima najviše zastupnika (57), HDZ će dobiti najviše sredstava – 19,3 milijuna kuna, SDP-u će za 37 zastupnika pripasti 12,8 milijuna, a Mostu za 14 zastupnika 4,7 milijuna kuna. HNS-u, koji broji devet zastupnika, pripada 3,9 milijuna kuna, HSS-u (pet zastupnika) 1,7 milijuna kuna, a Živom zidu, IDS-u i SDSS-u koji imaju po tri zastupnika pripada po 995.661 kuna.

Stranke Promijenimo Hrvatsku, Hrvatska demokršćanska stranka i HSU imaju po dva saborska zastupnika i svaka će dobiti po 663.775 kuna.

Stranke s jednim zastupnikom, dakle HSLS, Hrast, SNAGA, Bandićeva Stranka rada i solidarnosti, HDSSB, NS Reformisti i Abeceda demokracije, kao i pet zastupnika nacionalnih manjina i nezavisni Željko Glasnović dobivaju po 331.887 kuna. Strankama i nezavisnim zastupnicima ta će se sredstva isplaćivati tromjesečno. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene