Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako neslužbeno doznajemo, Sud je odobrio blokadu nad zgradom središnjice HDZ-a na Trgu žrtva fašizma.


Kako doznajemo iz pravosudnih izvora, DORH je nakon proširenja istrage oko 'crnih fondova' i na samu stranku kao pravnu osobu, ali i na pojedine dužnosnike, zatražio blokadu imovine HDZ-a.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Plenković o aferi WhatsApp: "Žao mi je što nisam ranije znao za to, ali sada će nadležne stranačke organizacije poduzeti mjere'' Davor Ivo Stier (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Stier se oglasio o sankcijama HDZ-ovcima koji kritiziraju Plenkovića: "Ne bojte se!"

Županijski sud u Zagrebu odlučio je da se stranci od prošlog četvrtka blokira zgrada središnjice HDZ na Trgu žrtvava fašizma. Ostala imovina, kako Dnevnik Nove TV doznaje, nije blokirana, uključujući i račune stranke.

Sud je, čini se, promtno reagirao na zahtjev Odvjetništva kojim se država osigurava da pravna osoba, u ovom slučaju HDZ, ne rasprodaje imovinu. Odvjetništvo se ovako želi zaštiti da se u ime države naplati. Odluka je u skladu sa zakonom, nema ništa spornog, za HDZ važe ista pravila kao i za bilo koga drugog.

Predsjednica HDZ-a večeras je pri izlazu iz središnjice izjavila kako nema službenu informaciju o blokadi, ali da to neće omesti HDZ u predizbornoj kampanji. Na pitanje o blokadi imovine na Trgu žrtava fašizma, Kosor je rekla da potvrdu te informacije mediji trebaju potražiti od onih od kojih je informacija došla, a da je poznato tko jedini tu informaciju može potvrditi ili opovrgnuti, a da ona osobno mora postupati u skladu sa zakonom.

Ocijenila je da je ovo doista teško razdoblje za HDZ, ali da će izaći i iz tih teškoća te i dalje biti prvi u borbi protiv korupcije i kriminala. Kaže kako se HDZ oprijedjelio i dao punu potporu institucijama da rade u svim smjerovima, no da sada upravo oni snose najteži teret borbe protiv korupcije te je dodala kako je sigurna da će sve doći na svoje, istaknuvši da je i osobno dala veliki doprinos toj borbi i da je u tome smislu potpuno mirna.

Naglasila je da sve što se događa neće obeshrabriti stranku, da su pripremljeni za kampanju te je dodala da ih ništa neće spriječiti da idu na izbore, iako bi željeli da imaju ravnopravan ulaz, medijski i u svakom drugom smislu, u tu političku borbu.

Podsjetimo, HDZ i pojedine njegove članove se sumnjiči za ilegalno pribavljenje najmanje 30 milijuna kuna. O proširenju istrage javnost je informirala sama predsjednica stranke i Vlade Jadranka Kosor u toj istoj središnjici koja je sada pod blokadom. Tada je izjavila da se HDZ može vratiti i u baraku i početi iznova.