Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Zbog kršenja statuta

HDZ podiže kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Vukovara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ grada Vukovara podnijet će kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Željka Sabe zbog kršenja gradskog statuta, najavio je na konferenciji za novinare predsjednik vukovarskoga HDZ-a Petar Mlinarić.

Kaznenim djelom HDZ smatra nepoštovanje odredaba statuta u kojima je navedeno kako predstavnike grada u trgovačkim društvima čiji je osnivač grad Vukovar imenuje Gradsko vijeće. 'Gradonačelnik je sebi uzeo za pravo da suprotno statutu sam imenuje predstavnike u trgovačkim društvima čiji je grad osnivač, što ne želimo tolerirati', rekao je Mlinarić.

Pročitajte i ovo SDA (Foto: AFP) REPOVI IZBORA Dokaz političkog inženjeringa? Izvor portala u BiH tvrdi da je SDA preusmjeravao glasove Komšiću Željko Komšić (Foto: AFP) Željko Komšić Optužio Hrvatsku za miješanje u unutarnje poslove BiH: "Bolje bi bilo da vratite ukradeni novac građanima BiH"

Zdenka Buljan (HDZ), predsjednica Gradskog vijeća koje je ljetos prihvatilo statut grada, napomenula je kako na statut nije bilo nijedne primjedbe Ureda državne uprave.' Gradonačelnik je dužan poštovati statut i odluku Gradskog vijeća, koja je bila u skladu sa statutom', dodala je. Govoreći o proteklih gotovo godinu dana mandata gradonačelnika Sabe, Petar Mlinarić je ustvrdio kako se 'gradonačelnik, osim ogovaranja bivše HDZ-ove vlasti, nije bavio ničim drugim'.'Za mandata gradonačelnika Sabe gradski vrtići poskupjeli su za 25 posto, voda za 30 posto, a prvi se put u Vukovaru bilježi i porast nezaposlenosti', istaknuo je Mlinarić zamjerajući Gradskoj upravi da nema vlastitih razvojnih projekata.

>> Željko Sabo: Zatražit ću reviziju poslovanja grada i gradskih tvrtki

Na pitanje novinara o suradnji HDZ-a sa SDSS-om pošto su vijećnici te stranke u Gradskome vijeću na prošloj sjednici poduprli prijedloge SDP-a, a ne HDZ-a, Mlinarić je odgovorio kako sa SDSS-om trenutačno "ne postoji čak ni tehnička suradnja", ali se nada da će se ona s tom strankom ipak nastaviti na gradskoj razini. Na pitanje znači li svrstavanje vijećnika SDSS-a uz SDP i gubitak dosadašnje većine koju je HDZ uz potporu vijećnika SDSS-a imao u Gradskome vijeću, Zdenka Buljan je odgovorila kako će se to tek vidjeti na prvoj idućoj sjednici Gradskog vijeća. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene