SDA (Foto: AFP)
SDA (Foto: AFP)

Prema pisanju bosanskohercegovačkog portala Dnevnik.ba, na dan održavanja Općih izbora u BiH SDA je proveo inženjering nakon što je utvrdilo da je završila utrka između njezina kandidata Šefika Džaferovića i SDP-ova Denisa Bećirovića.


Kako piše Dnevnik.ba, njihov sugovornik tvrdi da je SDA koristio vlastitu aplikaciju kojom su pratili rezultate te su nakon 15 sati, kada je postalo jasno da je završila utrka između Džaferovića i Bećirovića, počeli aktivnosti usmjerene preusmjeravanju glasova svojih birača Željku Komšiću.

Vezani članci Zoran Milanović (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Milanović tvrdi da si Vlada može priuštiti 400 milijuna kuna za učitelje, iz HDZ-a odgovaraju: "SDP - Licemjerje vam je ime" Problem BiH s migrantima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Prosvjed za hitno rješavanje problema migranata u Bihaću: "To se može rješavati samo u suradnji sa susjedima"

Navodno su to radili slanjem SMS-ova u kojima su objašnjavali glasačima da trebaju glasati za Komšića.

Podsjetimo, u Mostaru je u četvrtak održan prosvjed zbog izbora Željka Komšića u Predsjedništvo BiH. U prosvjednoj se šetnji okupilo nekoliko tisuća ljudi, a organizirala ga je preko društvenih mreža neformalna skupina Hrvatska mladež.

Martin Mikulić rekao je da to nije prosvjed protiv Komšića, već protiv gaženja izborne volje hrvatskog naroda. Tomislav Zelenik, sudionik prosvjeda, kaže da su Hrvati u BIH obespravljeni. "Oteta su nam temeljna politička prava, Željko Komšić nije naš predstavnik, ne želimo ga u Mostaru ni među Hrvatima."