Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stjepan Kostanjević, kandidat koalicije HDZ-HSS-HKS-a izabran je u nedjelju za gradonačelnika Gline već u prvom krugu.


Za Kostanjevića, umirovljenog bojnika HV-a, prema neslužbenim je rezultatima, glasovalo 55, 9 posto birača, odnosno 1.850 od 3. 309 koliko ih je izašlo na nedjeljne, prijevremene izbore za prvog čovjeka Grada.

Za njegovu zamjenicu izabrana je liječnica Sanja Štingl Vlašić.

Kandidatu HSLS-SDP-a Milanu Davidoviću svoj je glas dalo 40, 2 posto, odnosno 1. 331 birača, dok je za nezavisnu Dianu Mužić glasovalo njih 3, 2 odnosno 105.

Izborima se odazvalo 39, 9 posto Glinjana, odnosno njih 3. 309 od 8.300 koliko ih je imalo pravo glasa.

Predsjednica glinskog Gradskog izbornog povjerenstva Iva Štefan ističe da su izbori protekli "u redu", bez pritužbi i primjedbi na rad bilo kojeg od ukupno 20 biračkih odbora ili GIP-a.
Glinjani su prijevremeno birali gradonačelnika, jer je bivši Milan Bakšić (HSLS) jesenas smrtno stradao u prometnoj nesreći.

Vezani članci Građani kontejnera u Banovine izrugani, stižu im računi - 5 Stanovi im razrušeni u potresu, ali računi za pričuvu i dalje stižu: "Zašto bih platila ako će se zgrada srušiti? Ne želim da me prave budalom" Gradsko vijeće u Mostaru Bošnjački vijećnici napustili zasjedanje i zaustavili izbor novog gradonačelnika Mostara

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook