Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON POSJETE SISKU

Sisački HDZ Milanoviću: "Predsjedniče, tko štiti Kristinu Ikić Baniček od USKOK-a, tko je taj moćnik?"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sisački HDZ opleo je po Milanoviću, sisačkoj gradonačenici i SDP-u. "Tko štiti Kristinu Ikić Baniček od USKOK-a i tko je taj moćnik koji dopušta kriminalne radnje", upitali su Milanovića u reakciji na njegov dolazak na hokejašku utakmicu u subotu navečer u Sisku.

Predsjednik Zoran Milanović u subotu je navečer u Ledenoj dvorani "Zibel" bodrio hokejaše Siska. Pozvala ga je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Tamo je pred novinarima komentirao aktualne političke događaje.

Na Milanovićev dolazak danas je reagirala Hrvatska Demokratska Zajednica u Sisku. Njihovu reakciju prenosimo u cjelosti:

"Siščane je iznenadio jučerašnji dolazak predsjednika države Zorana Milanovića u Ledenu dvoranu "Zibel" koju je prije njega posjetio USKOK. Posjet nije iznenadio one pojedince usko vezane za gradski sustav koji dobivaju naputke da moraju doći na slične događaje kako dvorana ne bi bila prazna. To je ista ona Ledena dvorana pred kojom su prosvjedovali Siščani jer bivša stranačka drugarica aktualnog predsjednika godinama nije puštala sisačku djecu u dvoranu iz samo njoj poznatih razloga. Siščanima nije poznata ni cijena izgradnje dvorane koju gradonačelnica skriva kao što je skrivala i dokumentaciju od USKOK–a.

Sisačka političarka Kristina Ikić Baniček, inače članica Predsjedništva SDP-a na državnoj razini, dobila je kaznu od 10.000 kuna uz prijetnju zatvorom jer je skrivala dokumentaciju od USKOK-a. Ikić Baniček koja javno govori da ne priznaje sisačke sudove tražila je suca istrage tijekom strogo tajnih izvida da joj oda tko su počinitelji kaznenih djela i o kojim se kaznenim djelima radi, navodno da pokuša spriječiti daljnje radnje, utjecati na svjedoke, prikriti ostalu dokumentaciju. Sudac je odbio dati informaciju koja je očita. Koja rijeka teče ispod Savskog mosta?

Tijekom izvida USKOK-a u Ledenoj dvorani Zibel sisačka političarka naložila je tadašnjem ravnatelju Športsko rekreacijskog centra Josipu Mrganu da ometa rad USKOK-a što je ovaj i učinio. Josip Mrgan više nije ravnatelj jer je protiv njega podignuta kaznena prijava zbog krađe novca preko putnih naloga. USKOK je bio i u Gradskoj vijećnici, uzeli su dokumentaciju. Moguće je više razloga zbog kojih je USKOK često u gostima kod Kristine Ikić Baniček.

Možda zbog Kope Beach kada je Kristina Ikić Baniček za vrijeme Milanovićeve Vlade i resornog ministra Hajdaš Dončića tražila od HŽ Infrastrukture da dodijeli posao uklanjanja pruge vrijedan 10 milijuna kuna od Petrinje do Karlovca udruzi koja tada nije bila ni osnovana. Udrugu su osnovali sisački SDP-ovci i osobe bliske Kristini Ikić Baniček nakon 10-ak dana, dobili posao, uzeli novac a željezo s pruge i mostova od Petrinje do Karlovca je nestalo."

"Ukradeni milijuni"

"Možda Peđa Grbin, koji je stavio Kristinu Ikić Baniček sebi u Predsjedništvo SDP-a, zna gdje je željezo s pruge s obzirom da je jedini prijedlog revitalizacije Sisačko-moslavačke županije Peđe Grbina bio revitalizacija pruge koju su upravo njegovi SDP-ovci skinuli. Nedavno je i on bio u Sisku, možda je pregledavao garaže sisačkih SDP-ovaca ne bi li pronašao željezo, drugi razlog njegovog dolaska ne vidimo.

Možda je USKOK napokon pokrenuo aktivnosti zbog muljanja Kristine Ikić Baniček oko javne nabave vezane za javnu rasvjetu u iznosu oko 28 milijuna kuna za što je podignuta kaznena prijava. Suradnica Kristine Ikić Baniček u tom poslu bila je Iva Šuler, jedna od okrivljenica u aferi JANAF koju se sumnjiči za nezakonito pogodovanje, odnosno da je kao odgovorna osoba tvrtke Nabava d.o.o. kreirala natječajnu dokumentaciju za izgradnju Solarne Elektrane BIOSOL u Novoj Gradiški na način da je u dogovoru s uhićenim saborskim zastupnikom i SDP-ovim gradonačelnikom Nove Gradiške Vinkom Grgićem i poduzetnikom Krešom Petekom iz Ivanić Grada favorizirala Petekovu tvrtku. Uz Ivu Šuler, Kristina Ikić Baniček angažirala je kao konzultanta u projektu javne rasvjete i nezaobilaznog Nedžada Bakalovića koji sudjeluje u svim mutnim poslovima SDP-ove političarke.

Za vjerovati je da USKOK ozbiljno istražuje očite višemilijunske kriminalne radnje prilikom izgradnje Ledene dvorane "Zibel" kada su plaćeni poslovi koji nisu izvedeni a radovi s početno planiranih 19 milijuna kuna za kompletnu dvoranu "ključ u ruke" narasli su na otprilike 34 milijuna kuna s PDV-om. I to je samo dio novca koji je uložen. Gradonačelnica je proglasila završetak radova i svečano otvorila Ledenu dvoranu "Zibel" zbog političke promidžbe a nakon svečanog otvaranja dvorane izvršeni su radovi na sustavu grijanja i hlađenja i zatvaranja Ledene dvorane u iznosu većem od šest milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović POSJET SISKU Milanović oštro po šefu premijerova ureda: "Možda Nataschu Kampusch drže u podrumu", opleo i po Sokolu: "On je picek, a ne sokol"

Pročitajte i ovo Zvonimir Frka-Petešić (Foto: Dnevnik.hr) "ADMINISTRATIVNI PROPUST I ZABORAV" Frka Petešić: "Milanović preko mene želi diskreditirati premijera i njegov kabinet"

Izgradnja dvorane ugovorena je po sistemu "ključ u ruke". Tvrtka Palace postavila je i novu hokejašku ogradu (banda) u sklopu radova. Nakon postavljanja ograde utvrdilo se da ona ne zadovoljava propisane standarde?! I tada dolazi do poduzimanja daljnjih kriminalnih radnji. Gradonačelnica Ikić Baniček ne traži naknadu štete od tvrtke Palace niti ju traži postavljanje propisane i atestirane ograde, već sam Grad Sisak naručuje i plaća novu hokejašku ogradu u iznosu od više od milijun kuna od firme Kalender Consulting d.o.o. a koja je osnovana tek par mjeseci prije, i na taj način gradonačelnica kao odgovorna osoba dvostruko oštećuje proračun Grada Siska.

Predsjedniče Milanoviću, drago nam je da ste se osobno došli uvjeriti u Sisak kako izgleda Ledena dvorana u koju Kristina Ikić Baniček nije puštala sisačku djecu i prilikom čije izgradnje su ukradeni sisački milijuni kuna.

Predsjedniče, tko štiti Kristinu Ikić Baniček od USKOK-a i tko je taj moćnik koji dopušta kriminalne radnje sisačke gradonačelnice?"


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene