Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovorili koaliciju

HDZ i HSP-AS zajedno na izbore u Vukovaru: 'Hrvatima prijeti nestanak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na predstojeće lokalne izbore u Vukovaru HDZ i HSP-AS izaći će zajedno. Kandidat za gradonačelnika bit će HDZ-ovac Ivan Penava, dok bi HSP-AS u slučaju pobjede dobio mjesto predsjednika Gradskog vijeća.

Predsjednici vukovarskih gradskih organizacija HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčevića Damir Barna i Marijan Pavliček potpisali su danas koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku te dvije stranke na predstojeće lokalne izbore u Vukovaru.

Pročitajte i ovo Branko Tunić Kazna od osam godina HDZ-ovac koji je zalijepio člansku iskaznicu na čelo osuđen za ratni zločin Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

"Ovo nije trgovačka koalicija, već koalicija za hrvatski Vukovar", poručio je predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna pozvavši sve političke stranke, udruge i građane kojima, kako je kazao, riječ Hrvatska puno znači, da podrže koaliciju.

>> Bauk: Dvojezični natpisi bit će postavljeni u primjerenom roku

Podsjetio je kako u prošlosti između HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčevića odnosi nisu uvijek bili idilični, ali je sada te dvije stranke udružio zajednički interes da naprave nešto pozitivno za građane Vukovara i Vukovar usmjere prema budućnosti.

Predsjednik vukovarskog HSP-a dr. Ante Starčevića Marijan Pavliček rekao je da je zadnji čas da se ujedine sve hrvatske domoljubne opcije u Vukovaru, jer vukovarskim Hrvatima, kako je ustvrdio, ako se nastavi s popuštanjem srpskim političkim zahtjevima, prijeti nestanak. "Domovinski rat je temelj moderne hrvatske države, a naše obje stranke dosljedno u svojim programima čuvaju i štite vrijednosti koje su iz njega proistekle", kazao je Pavliček.

Kandidat koalicije HDZ-HSP dr. Ante Starčevića za gradonačelnika Vukovara Ivan Penava (HDZ) poručio je kako je Vukovaru potrebno zajedništvo svih onih koji se smatraju političkim Hrvatima, pa i Srba. "Ne podržavamo radikalizam SDSS-a, a niti jugonostalgičarstvo gradonačelnika Željka Sabe", kazao je Penava.

Ako pobijede na izborima, po jednog dogradonačelnika imat će HDZ i HSP dr. Ante Starčevića, dok će predsjednik Gradskog vijeća biti iz redova HSP-a dr. Ante Starčevića. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene