Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predizborno obećanje

HDZ bi području južno od budućeg Pelješkog mosta dao poseban status

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat HDZ-a za dubrovačkog gradonačelnika Teo Andrić kaže da okuplja tim pravnih stručnjaka kako bi mu izradili prijedlog zakona kojim bi Saboru predložio da područje južno od neizgrađenog Pelješkog mosta dobije poseban status.

HDZ-ov kandidat za dubrovačkog gradonačelnika Teo Andrić danas je izvijestio kako okuplja tim pravnih stručnjaka koji će izraditi prijedlog zakona o posebnom statusu područja Hrvatske južno od Pelješkog mosta.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Pitali smo vas Jeste li zadovoljni dogovorom HDZ-a i Domovinskog pokreta? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Domovinski pokret Dani odluke Sastanak u vrhu Domovinskog pokreta, jedan DP-ovac neće podržati Plenkovića? "Idemo s 12 potpisa"

>> Sanja Jovanović i Mihovil Španja: Grad Dubrovnik nas ignorira, želimo stanove!

"Prvog srpnja ulazimo u EU i ovo naše područje bit će najveći gospodarski i politički otok u cijeloj Europi. Zato ćemo napraviti prijedlog zakona koji će dati određene beneficije stanovništvu ovog dijela Hrvatske", kazao je Andrić na konferenciji za novinare u Dubrovniku.

Upozorio je kako će nakon stupanja pod schengenski granični režim život na jugu Hrvatske biti puno skuplji te da stoga država mora reagirati. "Cijena življenja na ovim prostorima mora biti jednaka cijeni življenja u ostalim dijelovima Hrvatske", poručio je Andrić.

Najavio je kako će okupiti sve načelnike i gradonačelnike te saborske zastupnike s ovoga područja te zajedno s njima u Saboru prezentirati prijedlog toga zakona. (Hina)

Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene